Resocijalizacija ovisnika o drogama

Za liječenje ovisnika, njihovu terapiju, koriste se značajna sredstva. Prema iznesenim podacima, u RH je registrirana 31.000 liječenih ovisnika

Regionalna edukacija o projektu resocijalizacije ovisnika o drogama, u partnerstvu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH i Zagrebačke županije, održana je u srijedu u Samoboru.

Namijenjena je bila predstavnicima regionalne samouprave Zagrebačke, Krapinsko-zagorske, Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije, predstavnicima centara za socijalnu skrb, područnih službi Zavoda za zapošljavanje, službi za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje, nevladinih udruga…

Projekt resocijalizacije, kojega je Vlada RH donijela u travnju 2007., temelji se na dvije sastavnice – prekvalifikaciji i doškolavanju, te poticanju zapošljavanja liječenih ovisnika.

ovisnici

«Obrazovanje, zapošljavanje i resocijalizacija liječenih ovisnika vrlo je važan element u cjelokupnom liječenju ovisnika, te kasnijem apstinencijskom periodu. Od travnja 2007. do kraja lanjske godine Hrvatski zavod za zapošljavanje proveo je profesionalno usmjeravanje i procjenu radne sposobnosti za 357 ovisnika, 152 liječena ovisnika uključena su u obrazovne programe, a njih 80 je pronašlo zaposlenje, odnosno koristilo je poticaje za zapošljavanje», rečeno je za edukacije, kojoje je ispred Zagrebačke županije prisustvovao zamjenik župana Rudolf Vujević.

«Moramo senzibilizirati lokalnu zajednicu za resocijalizaciju liječenih ovisnika, jer velika je stvar zaposliti i samo jednoga od njih. Takve osobe ne smijemo prepustiti ulici, moramo pronaći način kako ih zbrinuti», poručio je Vujević.

Za liječenje ovisnika, njihovu terapiju, koriste se značajna sredstva. Prema iznesenim podacima, u RH je registrirana 31.000 liječenih ovisnika.

Dubravko Klarić, ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, rekao je da je prema broju ovisnika Zagrebačka županija u sredini ljestvice zlouporabe droga, a prema preventivnim programima u samom vrhu RH. (zg-ma)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni