Renato Petek postaje nestranački zastupnik

Renato Petek postaje nestranački zastupnik

Renato Petek postaje nestranački zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Kako je rekao za Hinu, razlog tome je što SDP nije prihvatio njegov zahtjev za učlanjenje iako njegova bivša, ugašena stranka Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez sa SDP-om ima sporazum o pridruživanju te je stoga najavio izlazak iz SDP-ovog skupštinskog kluba.

Na svojem je Facebook profilu jučer je poručio kako je ”vrijeme okupljanja i okrupnjavanja nezavisne, političke scene u Zagrebu”. Napominje da je otvoren za suradnju „sa svima”, uz dva uvjeta, a to je da: „da gledaju od centra lijevo i da su neokaljani suradnjom s Bandićem”…

Čelnik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras je za Index rekao da Petek nije primljen u SDP-ov mjesni odbor na Trešnjevci-jug i da on nakon toga više nije bio zainteresiran da uđe u stranku. Smatra da nije dobro da ga tada nisu primili te ističe da je on bio i prije i poslije toga zainteresiran da Petek uđe u SDP i da nije istina da ga ne žele u stranci.

Maras tvrdi da su Peteku „vrata SDP-a otvorena”, ali i da očekuje da bi u slučaju da izađe iz kluba SDP-a bilo korektno i moralno da vrati mandat onome od koga ga je i dobio. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni