Renato Petek postaje nestranački zastupnik

Renato Petek postaje nestranački zastupnik

Renato Petek postaje nestranački zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Kako je rekao za Hinu, razlog tome je što SDP nije prihvatio njegov zahtjev za učlanjenje iako njegova bivša, ugašena stranka Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez sa SDP-om ima sporazum o pridruživanju te je stoga najavio izlazak iz SDP-ovog skupštinskog kluba.

Na svojem je Facebook profilu jučer je poručio kako je ”vrijeme okupljanja i okrupnjavanja nezavisne, političke scene u Zagrebu”. Napominje da je otvoren za suradnju „sa svima”, uz dva uvjeta, a to je da: „da gledaju od centra lijevo i da su neokaljani suradnjom s Bandićem”…

Čelnik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras je za Index rekao da Petek nije primljen u SDP-ov mjesni odbor na Trešnjevci-jug i da on nakon toga više nije bio zainteresiran da uđe u stranku. Smatra da nije dobro da ga tada nisu primili te ističe da je on bio i prije i poslije toga zainteresiran da Petek uđe u SDP i da nije istina da ga ne žele u stranci.

Maras tvrdi da su Peteku „vrata SDP-a otvorena”, ali i da očekuje da bi u slučaju da izađe iz kluba SDP-a bilo korektno i moralno da vrati mandat onome od koga ga je i dobio. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t