Remiza kao simbol propadanja Zagreba

Remiza kao simbol propadanja Zagreba

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba i predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš u utorak je ustvrdila kako je trešnjevačka Remiza, odnosno Ljubljanica, simbol propadanja Zagreba. Dodala je da se to događalo zbog nebrige i neznanja ili namjerno kako bi se vrijedni zagrebački prostori nekome prodali u bescjenje.

»Nekadašnji simbol širenja Zagreba i njegove povezanosti, danas je zapušteni i napušteni prostor koji ljudi izbjegavaju«, rekla je Mrak-Taritaš i dodala da su na Remizi raštrkani deseci kioska i montažnih objekata bez ikakvog vidljivog plana ili logike, a neki od njih su već dulje vrijeme prazni.

Kao jedna od prvih stvari koja se mora promijeniti prvi dan nakon izbora navela je odnos Grada prema vlastitoj imovini, bilo da se radi o stanovima, poslovnim prostorima ili javnim površinama.

»Zagreb ne zna ni koliko imovine ima, niti na njoj zarađuje koliko bi mogao, a posebni problem je da o njoj ni ne brine, nego je sve prepušteno stihiji i propadanju. Jedino što se radilo je bila prodaja da bi se na brzinu pokrpale rupe«, kaže.

»Na primjeru Remize, a takvih mjesta u gradu ima na desetke, vidi se kako se već dugo nije ni brinulo o gradu, ni razmišljalo o tome što činiti dalje«, dodaje.

Najavila je da će njeno iskustvo kao arhitekta i urbanista biti jamac je da će slučajevi kao što je zapuštena Remiza postati i ostati dio zagrebačke prošlosti. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni