Remetinečki rotor pušten u promet

Remetinečki rotor pušten u promet

Rotor u Remetincu je u nedjelju ujutro pušten u promet. Riječ je o prvoj uporabnoj cjelini koja obuhvaća cestovne prometnice, tunelske podvožnjake i sve pristupne cestovne pravce iz Remetinečke ceste, Dubrovačke avenije, Jadranske avenije i s Jadranskog mosta.

Zagrebački gradonačelnik Milan Badnić je tom prigodom najavio kako su ujedno su započeli radovi na drugoj uporabnoj cjelini koja uključuje tramvajsku prugu, pješačke i biciklističke staze te hortikulturno uređenje okoliša.

Podsjetio je da su radovi na rotoru započeli krajem 2018. godine te je najavio da se njihov završetak očekuje do početka svibnja ove godine. Građanima je zahvalio na razumijevanju i strpljenju.

„U sklopu prve faze otvaramo za promet dvije tunelske cijevi u dužini od 280 metara, a kojima se spajaju Avenija Dubrovnik i Jadranska avenija u oba smjera. Kroz ta dva tunela prolazi oko 60 posto prometa što će olakšati prometovanje i ostalim vozilima. Ukupna investicija svih radova iznosi oko 330 milijuna kuna, od toga je 322 milijuna bespovratnih sredstava”, izjavio je gradonačelnik Bandić. (ZG-m)