Reli oldtimera posvećen 110. obljetnici prve automobilske utrke u Hrvatskoj

Reli oldtimera posvećen 110. obljetnici prve automobilske utrke u Hrvatskoj

(Foto: Boris Jagačić)

Tijekom vikenda, u subotu i nedjelju, 4. i 5. lipnja bit će održan 36. Oldtimer rally u organizaciji najstarijeg kluba starodobnih vozila u Hrvatskoj, Oldtimer Klub-a Zagreb. Reli se održava u spomen na 110. obljetnicu od prve automobilske utrke u Hrvatsko, održane 1912. godine, a na kojoj je pobijedio Vjekoslav Heinzel.

Prvog dana susreta, u subotu, 4. lipnja starodobna vozila će početi stizati na Europski trg od 8 sati, gdje će biti izložena do 13 sati. Nakon toga uslijedit će promotivna vožnja ulicama grada Zagreba.

Vozila će s Europskog trga krenuti Palmotićevom ulicom te nastaviti Boškovićevom iz koje će skrenuti na Zrinjevac oko kojega će odvoziti jedan krug. Nakon vožnje središtem Zagreba povorka će se zaustaviti u dvorištu pivnice „Makedonski merak“ u Savskoj cesti, gdje će za sve prijavljene sudionike biti priređen ručak.

Drugi dan susreta, u nedjelju, 5. Lipnja, svi sudionici relija će se početi okupljati na južnom parkiralištu na Trgu Stjepana Radića 1, kod sjedišta Gradske uprave.

Reli započinje u 9 sati, vožnjom u smjeru Zagorja, do Oroslavlja, a nakon pauze vozi se trasa do Varaždina. Vozila će ondje biti izložena na Kapucinskom trgu, a oko 16 sati se planira polazak za Zagreb. Ondje će na Europskom trgu sudionike relija oko 18 sati pozdraviti izaslanik Turističke zajednice grada Zagreba.

Oldtimer Klub Zagreb nastao je u Tehničkom muzeju (neslužbeno) 1986. godine povodom stote obljetnice od izuma automobila. Klub od tada funkcionira bez prestanka, okuplja veliki broj ljubitelja i vlasnika starodobnih vozila i na ovoj smotri će biti prikazan značajan broj rijetkih, restauriranih, uređenih kvalitetnih vozila.

Na ovaj susret se mogu prijaviti vozila proizvedena zaključno do 1992. godine. Organizator si pridržava pravo izbora, a prednost imaju vozika starijih godišta. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni