Rekordni broj turista u srpnju, i Zagreb bilježi rast od 8 posto

Rekordni broj turista u srpnju, i Zagreb bilježi rast od 8 posto

Poraste u srpnju bilježe sve jadranske županije, ali i Grad Zagreb u kojem je zabilježeno 110 tisuća dolazaka i 181 tisuća noćenja

Prema službenim podacima sustava turističkih zajednica, na Jadranu i u Gradu Zagrebu, u srpnju 2015. odmaralo se 3 milijuna i 411 tisuća turista (plus 11%), koji su ostvarili 22 milijuna i 828 tisuća noćenja (plus 9%).

Strani su turisti ostvarili 3 milijuna i 159 tisuća dolazaka što predstavlja porast od 11 posto te 20 milijuna i 803 tisuća noćenja što je rast od 9 posto. Domaći turisti također bilježe rast u dolascima od 8 posto te od 6 posto u noćenjima, priopćili su danas iz Ministarstva turizma.

Poraste u srpnju bilježe sve jadranske županije, ali i Grad Zagreb u kojem je zabilježeno 110 tisuća dolazaka i 181 tisuća noćenja, što je porast u dolascima i noćenjima od 8 posto.

„Dobri rezultati predsezone, kao i dobra najava posezone dokaz su da program Hrvatska 365 daje rezultate te da Hrvatska sigurno produljuje sezonu. Velik broj investicija, te realizacija Strategije razvoja turizma odnosno razvoj proizvoda i porast turističke potrošnje dobar su putokaz do ostvarenja našeg konačnog cilja, a to je do 2020.godine biti jedna od 20 turistički najkonkurentnijih destinacija na svijetu“, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

U srpnju je najviše ostvarenih dolazaka s tržišta Njemačke, Slovenije, Češke, Poljske Austrije, Slovačke, Italije, Nizozemske, Mađarske te Ujedinjenog Kraljevstva.

“Ove godine možemo s pravom očekivati financijske efekte koje će se približiti razini od osam milijardi eura. Dakle, u financijskom smislu ove godine napravit ćemo veliki iskorak”, poručio je ministar podsjetivši kako je prošle godine financijski efekt odnosno devizni prihod od turizma iznosio 7,4 milijardi eura.

Od siječnja do srpnja u Hrvatskoj je na Jadranu i u Gradu Zagrebu boravilo ukupno 7 milijuna i 591 tisuća gostiju, koji su ostvarili 40 milijuna noćenja, što su porasti od 9 posto u dolascima i 7 posto u ostvarenim noćenjima u odnosu na isto razdoblje 2014. godine.

U ovoj godini Grad Zagreb bilježi 540 tisuća dolazaka i 937 tisuća noćenja, što je porast od 12 posto u dolascima te 11 posto u noćenjima. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni