Rekorder vikenda s 2,89 promila alkohola u krvi

Rekorder vikenda s 2,89 promila alkohola u krvi

Tijekom vikenda PUZ je evidentirao gotovo 1000 prometnih prekršaja

U dane vikenda, od 2. do 5. veljače 2018., na području Policijske uprave zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 999 prometnih prekršaja, od čega je 150 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja.

Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeta je 131 vozačka dozvola, a iz prometa je isključeno 150 vozača. Kod 23 vozača (15,3 %) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Rekorderi ovog vikenda su bili: 33-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka Veslačkom ulicom, a kontrolom vozila i vozača kod kućnog broja 22 utvrđena mu je koncentracija od 2.89 g/kg alkohola u organizmu.

Iste večeri . u 2.25 sati, 37-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka, a kontrolom vozila i vozača na raskrižju Trga žrtava fašizma i Ulice kneza Višeslava zaustavljena je te joj je izmjerena koncentracija od 1.27g/kg alkohola u organizmu.

Za vrijeme akcije evidentirano je 10 vozačica (6,7 %) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano 15 osoba – test negativan, a 4 osobe su odbile testiranje.  Od 150 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentiran je 31 mladi vozača (20.7 %) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni