Rekorder ovog vikenda u policijskoj akciji je 43-godišnjak sa 2,54 promila alkohola u krvi

Rekorder ovog vikenda u policijskoj akciji je 43-godišnjak sa 2,54 promila alkohola u krvi

U dane vikenda, od 09. do 12. ožujka 2018. u noćnim satima, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga, javlja zagrebačka policija.

U dane provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1285 prometnih prekršaja, od čega je 129 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza, oduzeto je 120 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 129 vozača. Kod 30 vozača (23,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje.

Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u subotu, 10. ožujka u 23.50 sati, 43-godišnjak je upravljao osobnim automobilom krapinskih registarskih oznaka zapadnim kolnikom Ulice Hrvatske bratske zajednice u smjeru juga. Nadzorom prometa kod Slavonske avenije zaustavljen je i alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija od 2,54 g/kg alkohola u organizmu.

– u subotu, 10. ožujka u 23.53 sati, 47-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka zapadnim kolnikom Ulice Hrvatske bratske zajednice u smjeru juga. Nadzorom prometa kod raskrižja sa Slavonskom avenijom zaustavljena je i alkotestirana te joj je utvrđena koncentracija od 1,58 g/kg alkohola u organizmu.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je pet vozačica (3,9%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano 16 osoba, od čega je jedna osoba bila pozitivna na test, a kod 15 osoba je test bio negativan, dok je jedna osoba odbila testiranje.

Od 129 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjemalkotestiranja, evidentiran je 21 mladi vozač (16,3%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa. U nadzoru je kontrolirano 1627 vozila i vozača. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni