Rekordan Zagreb Open

Rekordan Zagreb Open

Zagreb Open je uvijek prilika za širi krug reprezentativaca, a i za ove mlađe da se okušaju na međunarodnoj sceni. Bit će to pet dana odličnog stolnog tenisa, sve dane ulaz u Dom sportova je besplatan

Od utorka, 2. svibnja, pa sve do subote, 6. svibnja, Zagreb će biti okupiran stolnotenisačima. Naime, počinje Zagreb Open, ITTF turnir Challenge kategorije na kojem će igrati oko 320 stolnotenisača i stolnotenisačica iz 51 zemlje svijeta.

Bit će to rekordan turnir s obzirom da nikad nismo imali ovoliki broj zemalja, a natjecat će se i 37 hrvatskih stolnotenisača od čega će većina startati u utorak u kvalifikacijama.

Kod muških prvi nositelj je Ukrajinac Kou Lei (20. igrač svijeta), dok su u glavnom ždrijebu od naših predstavnika Andrej Gaćina kao četvrti nositelj i Tomislav Pucar (14.).

»Prijašnjih godna nisam igrao jer sam čuvao renking za Olimpijske igre. Ove godine sam rekao da ću sigurno igrati i baš mi je drago zbog toga. Jedina nepoznanica mi je ta nova loptica, malo je drugačija od dosadašnjih, ali to ću shvatiti kao novi izazov. U zadnje vrijeme igram dobro, a jedino što želim je da budem zdrav. Naravno, pozivam publiku u što većem broju, bit će to odličan i atraktivan turnir«, istaknuo je prvi hrvatski reket Andrej Gaćina.

Kod žena prva nositeljica je Japanka Sato, inače deveta igračica svijeta, a od naših predstavnica u glavnom ždrijebu su Mateja Jeger (31. nositeljica) i Mirela Đurak (32.). U muškim parovima prvi nositelji su Mađari Ecseki i Szudi, od naših među nositeljima je par Tomislav Kolarek i Miho Simović (8.). Kod cura prve nositeljice su Japanke Hashimoto i Sato, a naše Mirela Đurak i Mateja Jeger su osme nositeljice.

Bit će to pet dana odličnog stolnog tenisa, sve dane ulaz u Dom sportova je besplatan, a u subotu, 6. svibnja, za gledatelje će biti organizirana i tombola s prigodnim nagradama.

»Zagreb Open je uvijek prilika za širi krug reprezentativaca, a i za ove mlađe da se okušaju na međunarodnoj sceni. Igra se i turnir do 21 godine gdje će nastupiti cijela naša juniorska ekipa i tu ćemo vidjeti kako reagiraju na međunarodnu konkruenciju. Što se tiče Andreja Gaćine vjerujem se da će naći formu i uspjeti doći do kraja, bilo bi jako lijepo da pred domaćom publikom igra finale«, rekao je trener muške vrste Neven Karković.

Dodao je kako je to svima želja, »iako to neće biti nimalo lagano jer je stvarno jaka konkurencija«. Mala je razlika među igračima bez obzira na svjetsku rang listu. »Za Pucara, kao našeg drugog igrača, očekujem da će sve što smo radili zadnja tri mjeseca uspjeti pretočiti u svoje mečeve. Napredovao je u većini segmenata, ali rezultat ne ovisi samo o njemu. Prošao je dosta toga dosad, ali on još nije iskusan igrač. Na ostalim igračima ovo je prilika da se dokazuju, da netko napravi iskorak. Imamo krug od šest-sedam potencijalnih reprezentativaca i domaći turnir je odlična prilika da se pobijedi neko veće ime i sami time nametne meni kao treneru«, zaključio je Karković. (hsts / zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni