Rekordan broj učenika na županijskom natjecanju u atletici

Rekordan broj učenika na županijskom natjecanju u atletici

U kategoriji 5. i 6. razreda kod djevojčica je pobijedila OŠ Ljubo Babić, a kod dječaka i u ovoj kategoriji, kao i u kategoriji učenika 7. i 8. razreda najbrži su bili učenici OŠ Bogumil Toni. Učenice OŠ Samobor pobijedile su u kategoriji 7. i 8. razreda. Učenice i učenici SŠ Ban Josip Jelačić bili su apsolutni pobjednici  u konkurenciji srednjih škola

Čak 14 osnovnih i šest srednjih škola s područja Zagrebačke županije nastupilo je jučer na županijskom natjecanju u atletici za osnovne i srednje škole.  Natjecanje je održano na stadionu Hrvatskog akademskog atletskog kluba Mladost u Zagrebu i na njemu je sudjelovao rekordan broj od preko 630 učenika koji su se natjecali u devet atletskih disciplina.

zupanijsko-natjecanje-u-atletici-(3)Organizatori su podijelili oko 150 medalja najboljim učenicima. Prvi na redu su bili učenici osnovnih škola podijeljeni u dvije kategorije, 5. i 6. razredi te 7. i 8. razredi, a natjecanje je nastavljeno u popodnevnim satima nastupom učenika srednjih škola.

Najbrži sprinteri

U utrci na 100 metara za djevojčice pobijedila je Analena Brandić s vremenom 15.06 sekundi, a kod dječaka u ovoj kategoriji najbolji je bio Luka Vučinić, koji je za samo 6 stotinki bio bolji od drugoplasiranog Leona Kerepa.  U kategoriji učenica 7. i 8. razreda najbolja je bila Ana Fresl, a kod dječaka Patrik Pavlin, koji je za dvije stotinke bio brži od Mihaela Cvetnića. Marta Galić je s 14,24 sekunde pobijedila u utrci na 100 metara za djevojke srednjoškolke, dok je Mihael Devunić pobijedio u utrci srednjoškolaca na 100 metara.

Rezultati 5. i 6. razredi- djevojčice                         Rezultati 5. i 6. razredi-dječaci

1) Analena Brandić                                                     1) Luka Vučinić

2) Marija Lindić                                                           2) Leon Kerep

3) Jana Budinščak                                                       3) Filip Ćelepirović

Rezultati 7. i 8. razredi-djevojčice                          Rezultati 7. i 8. razredi-dječaci    

1) Ana Fresl                                                                 1) Patrik Pavlin

2) Ana Biber                                                                2) Mihael Cvetnić

3) Ema Telišman                                                       3) Bruno Roso

Rezultati srednje škole-djevojke                           Rezultati srednje škole-dječaci

1) Marta Galić                                                              1) Mihael Devunić

2) Emma Štampar                                                     2) Ivan Horvatinec

3) Mia Gugec                                                               3) Matija Supina

Mlađi trčali 200 metara, a stariji 300 i 400 metara

Organizatori su predvidjeli za učenike 5. i 6. razreda utrku na 200 metara, za učenike 7. i 8. razreda utrku na 300 metara, a srednjoškolci su trčali utrku na 400 metara. Mia Major i Tomi Kopić bili su najbrži u kategorijama 5. i 6. razreda na utrci 200 metara. Dolores Ćosić je s rezultatom 42,47 sekundi pobijedila u kategoriji djevojčica 7. i 8. razreda na utrci 300 metara, dok je kod dječaka u istoj kategoriji najbolji bio Walter Smajlović. Kod srednjoškolki na utrci 400 metara najbrža je bila Ivana Makarun, a u muškoj konkurenciji pobijedio je Ivica Potočki s rezultatom 56,85 sekundi.

zupanijsko-natjecanje-u-atletici-(1)

Ema Dravinec sa skočenih 4 metra u skoku u dalj pobijedila je u kategoriji djevojčica 5. i 6 razreda. Ona je skočila čak 33 centimetra više od drugoplasirane Vite Smolčić. U istoj kategoriji kod dječaka najviše je skočio Lyon Nenadić.  Lucija Nemanić i Filip Burić pobjednici su u ovoj disciplini u kategoriji 7. i 8. razreda, a Ivana Skočibušić i Luka Stojić u kategoriji srednjih škola.

Odlični rezultati mladih atletičara

Školarci su se natjecali u skoku u vis te u bacanju kugle ili loptice. Laura Štrlek iz OŠ Samobor je s preskočenih 1,40 metara pobijedila u skoku u vis u kategoriji djevojčica 5. i 6. razreda, dok je u istoj kategoriji  kod dječaka bio najuspješniji Bruno Košćica. Karla Kovačić je pobijedila u skoku u vis u kategoriji 7. i 8. razreda, ona je preskočila 1,55 metara, a kod dječaka najviše je preskočio Luka Rubinić.

zupanijsko-natjecanje-u-atletici-(6)Zanimljivo je bilo natjecanje u bacanju loptice i kugle. Tako su učenici 5. i 6. razreda bacali lopticu, a stariji su bacali kuglu. U bacanju loptice pobijedio je Karlo Malešić, koji je bacio lopticu 50 metara, a kod djevojčica pobijedila je Barbara Mišić s rezultatom 41,81 metar. Kuglu težine 3 kilograma u kategoriji 7. i 8. razreda najdalje je bacila Ana Marjanac, a u istoj kategoriji dječaci su bacali kuglu od 4 kilograma. Pobjeda je pripala Leonu Koražiji. U kategoriji srednjih škola kod djevojaka se najboljom pokazala Antonia Fulir, a kod dječaka kuglu od 5 kilograma najdalje je bacio Josip Braje.

Kako to obično na atletskim natjecanjima biva, posljednja disciplina bile su utrke štafete u kojima su mladi atletičari predstavljali svoje škole. U kategoriji 5. i 6. razreda kod djevojčica je pobijedila OŠ Ljubo Babić, a kod dječaka i u ovoj kategoriji, kao i u kategoriji učenika 7. i 8. razreda najbrži su bili učenici OŠ Bogumil Toni. Učenice OŠ Samobor pobijedile su u kategoriji 7. i 8. razreda. Učenice i učenici SŠ Ban Josip Jelačić bili su apsolutni pobjednici  u konkurenciji srednjih škola.

Rezltate natjecanja možete preuzeti OVJDE (pdf).

V. Vukoje