Rekord New Yorka: 10 dana bez prijavljenog ubojstva

Rekord New Yorka: 10 dana bez prijavljenog ubojstva

Usprkos drukčijem dojmu, New York se deklarira kao siguran grad s obzirom na svoju veličinu, ali kriminalisti upozoravaju da ovakve »rekorde« ne treba uzimati suviše ozbiljno jer kriminal ima svoje cikluse, a postotak ubojstava ionako pada zimi

Policija New Yorka izvijestila je da u 10 dana, što je zabilježeno u četvrtak u podne, nije zabilježen niti jedan slučaj ubojstva, čime je taj grad postavio rekord u broju dana bez leševa od 2003. godine, kada se to počelo pratiti, piše Guardian. Prethodni rekord iznosio je devet dana i zabilježen je u zimi 2013. godine.

Usprkos drukčijem dojmu, New York se deklarira kao siguran grad s obzirom na svoju veličinu, ali kriminalisti upozoravaju da ovakve »rekorde« ne treba uzimati suviše ozbiljno jer kriminal ima svoje cikluse, a postotak ubojstava ionako pada zimi.

U tjednu prije nego što je započeo rekordni period, policijske statistike zabilježile su sedam ubojstava, dok je u razdoblju od 1. siječnja do 1. veljače zabilježeno 39 ubojstava, što je za šest ubojstava više u odnosu na isti period lani.

Ubojstva uistinu jesu problem New Yorka, no brojke su ipak pale d 1990. godine kada je bilo čak 2262 ubojstava, što je za 85,3 % više nego što ih je bilo u 2014. godini.

Usporedbe radi, u Londonu je u 2014. godini ubijeno 94 osoba, govore to podaci policije Metropolitan, a prenosi Independent. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni