Rekonstrukcija dijela Kamenite ulice

Rekonstrukcija dijela Kamenite ulice

Pješacima će biti onemogućen prolaz kroz Kamenita vrata za vrijeme prve faze izvođenja radova od cca 30 dana

U ponedjeljak, 16. srpnja započinju radovi na rekonstrukciji dijela Kamenite ulice od sjevernog portala Kamenitih vrata, uključujući prolaz kroz Kamenita vrata, do križanja s Opatičkom, priopćeno je iz Gradskog ureda za prostorno uređenje. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju prometnih i pješačkih površina s oborinskom odvodnjom te rekonstrukciju svih instalacija, javnog kanala odvodnje, vodoopskrbnog cjevovoda, niskotlačnog plinovoda, elektro-energetskih instalacija i elektroničku komunikacijsku infrastrukturu.

Predviđeni rok trajanja radova je 60 dana. Zbog izrazito velike dubine i širine iskopa, te nedovoljne širine sjevernog i južnog portala Kamenitih vrata, pješacima će biti onemogućen prolaz kroz Kamenita vrata za vrijeme prve faze izvođenja radova od cca 30 dana.

Prije početka radova pristupit će se zaštiti oltara Majke Božje od Kamenitih vrata kao i demontaži molitvenih klupa sa postoljem te stalka za paljenje svijeća. Paljenje svijeća i pristup oltaru omogućit će se na blagdane Velike Gospe, 15. kolovoza i Male Gospe, 8. rujna 2018. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni