Redovni godišnji servis gradskih bazena

Redovni godišnji servis gradskih bazena

Radovi će, ovisno o lokaciji bazena, trajati od 15. srpnja do  15. rujna

Na unutarnjim gradskim bazenima pod ravnanjem ustanove Upravljanje sportskim objektima i ove godine će se obavljati redoviti servisni radovi propisani „Pravilnikom o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima bazenskih kupališta te o zdravstvenoj ispravnosti bazenskih voda“.

Riječ je o servisima unutarnjih bazena dok su vanjski bazeni i dalje na raspolaganju svim korisnicima.

Servisni radovi provodit će se po sljedećem rasporedu:

  • Bazen Jelkovec od 15.07. do 31.07.
  • Bazen Iver od 05.08. do 19.08
  • Bazeni Utrina od 01.08. do 15.09.
  • Sportski park Mladost od 01.08. do 01.09
  • BK Svetice od 01.08 do 01.09.
  • Zimsko plivalište Mladost od 16.08. do 02.09.

Spomenutim pravilnikom utvrđen je opis radova koji se moraju odvijati na bazenskim kupalištima. Uz dio obveznih radova prema pravilniku, u vrijeme servisa kupališta odvijaju se godišnji servisi rasvjete bazena, eventualni građevinski popravci, soboslikarski radovi i svi potrebni radovi kako bi objekti neometano funkcionirali.

Servisni radovi unutarnjih bazena provode su u navedenom periodu kada su otvoreni vanjski bazeni kako bi korisnici cijelu godinu imali pristup bazenima, pojašnjavaju u Ustanovi Upravljanje sportskim objektima.

Napominju kako je posjećenost unutarnjih bazena tijekom ljetnih mjeseci znatno smanjena u odnosu na ostatak godine zbog završetka školske godine te početka godišnjih odmora. Uslijed toga na bazenima ima manje učenika, studenata i građana.

Također, u istom periodu prestaje održavanje državnih i međunarodnih natjecanja ali i trenažnih procesa brojnih udruga, te klubova i saveza koji su većinski korisnici bazena u sklopu Programa javnih potreba. Slijedom svega navedenog zbog najmanjeg pritiska korisnika ljetni period je najidealniji za provođenje servisa unutarnjih bazena, napominju u Ustanovi. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni