Red Bull soapbox utrka se vraća u Zagreb

Red Bull soapbox utrka se vraća u Zagreb

U povodu ponovnog održavanja utrke Red Bull Soapbox u Zagrebu, gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je u Gradskoj upravi primio predstavnike tvrtke Red Bull Adria d.o.o. predvođene direktorom Darijem Perkovićem.

Riječ je o natjecanju koje se održava diljem svijeta, a namijenjeno je kreativnim vozačima koji se utrkuju u vozilima iz kućne radinosti, bez motora.

Podsjetimo, Zagreb je bio domaćin ove utrke 2011. godine, kada se ona održavala na Tuškancu. Nakon osam godina utrka će 14. rujna biti ponovno vožena u našem gradu, ali na drugoj lokaciji. Start će ovaj put biti kod kazališta »Komedija«, a cilj na Trgu bana Jelačića.

»Nadam se da ćemo još jednom pokazati da je Zagreb dobar domaćin sportskih natjecanja, pa tako i ovog koji se ističe svojim zabavnim karakterom i izradom ručno rađenih vozila. Ne sumnjam kako će ovo biti poseban događaj za sve posjetitelje i turiste«, izjavio je pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić nakon sastanka.

Voditeljica sportskog marketinga Red Bull Adria Iva Milevoj je kazala da je za utrku stiglo 700 prijava, od kojih je odabrano 60 najoriginalnijih. Uz hrvatske kolege, nastupit će i dva inozemna tim iz Slovenije i BIH, a svi će oni imati priliku pokazati svoje vještine i vozila 14. rujna u 13 sati. (zg-m)