Rebalans gradskog proračuna na sljedećoj sjednici Skupštine?

Rebalans gradskog proračuna na sljedećoj sjednici Skupštine?

Potrebno povećanje sredstava, između ostalog odnosi se za djelovanje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, i to za financiranje djelatnosti predškolskog odgoja, poboljšanje standarda tijekom produženog boravaka osnovnoškolaca te nabavu besplatnih udžbenika

Odbor za gospodarski razvoj nije podržao Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Proračuna Grada Zagreba za 2015., prema kojem bi se on povećao za 250 milijuna kuna, odnosno  3,65 % u odnosu na usvojeni proračun, a koji će naći na dnevnom redu sljedeće sjednice Gradske skupštine 16. srpnja.

„Najznačajniji razlozi za predlaganje izmjena i dopuna proračuna su povećanje planiranih prihoda od poreza na dohodak koje se temelji na potraživanju Grada Zagreba za iznos poreza na dohodak za decentralizirane funkcije uplaćen u Državni proračun. Naime, kako je Grad Zagreb u 2013. dobio sudski spor kod Upravnog suda vezano za pripadnost prihoda za decentralizirane funkcije, u vezi istog predmeta pokrenut je i spor kod Trgovačkog suda za povrat već uplaćenih sredstava u državni proračun te se, obzirom da je riječ o istoj osnovi, očekuje rješenje u korist Grada“, kazala je Marija Čikeš iz Gradskog ureda za financije.

„Ne podržavam prejudiciranje sudskog spora i toliku sigurnost u povrat sredstva, da nam se u siječnju 2016. godine ne bi dogodilo da opet imamo rebalans proračuna. Mislim da ćemo u prosincu opet vidjeti kako nam nedostaje nekoliko milijuna kuna, kao što je bilo i prošle godine, i opet će biti potrebne izmjene, kazao je gradski zastupnik Dražan Bilokapić (HDZ).

Potrebno povećanje sredstava, između ostalog, odnosi se za djelovanje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, i to za financiranje djelatnosti predškolskog odgoja, za poboljšanje standarda tijekom produženog boravaka osnovnoškolaca te za nabavu besplatnih udžbenika za učenike osnovne i srednje škole.

Program kapitalnih ulaganja na objektima društvenih djelatnosti povećavaju se za gotovo 6 milijuna kuna, a ona se planiraju za ulaganja u sportske objekte za potrebe održavanja Europskih sveučilišnih igara 2016. i realizaciju drugih natjecanja kojima je Zagreb domaćin – Europsko prvenstvo u košarci, Grand prix natjecanje u judu, Zagreb maraton, Atletski miting Hanžekovićev memorijal i Europsko prvenstvo u sambu.

Uz navedeno, potrebno je povećanje sredstava za uređenje fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice, za izradu tehničke dokumentacije za Sljemensku žičaru i Gradskog stadiona Maksimir.

Najznačajnije povećanje u Uredu gradonačelnika odnosi se na osiguranje sredstva za ugradnju lifta za osobe s invaliditetom u zgradi Gradske skupštine.

I. Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni