Razvojne agencije Dubrovnika i Zagreba zajednički će raditi na osnaživanju poduzetništva

Razvojne agencije Dubrovnika i Zagreba zajednički će raditi na osnaživanju poduzetništva

„Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, spojili smo sjever i jug Hrvatske, kako bi omogućili produktivnije rješavanje izazova na projektima međulokalnog i međuregionalnog karaktera, a u svrhu potpore malog i srednjeg poduzetništva“ rekao je Šesnić

Razvojna agencija Zagreb -TPZ i Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, potpisali su 18. rujna u Zagrebu „Memorandum o razumijevanju“, kojim su izrazili interes i spremnost za međusobnu suradnju u području promocije poduzetništva, priopćeno je danas iz Razvojne agencija Zagreb.

Sporazum su potpisali Andrea Novaković, direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e i Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb – TPZ, koji su tom prigodom naglasili kako je prijenos dobre prakse, znanja i iskustva među agencijama nužan za kvalitetan rad te za postizanje zajedničkog cilja; promocija poduzetništva i projekata vezanih za lokalni i regionalni razvoj.

„Mišljenja sam kako zajedničkim radom uvijek možemo postići bolji učinak te je stoga potpisivanje ovog sporazuma o suradnji prvi korak prema tom cilju“, istaknula je Novaković, direktorica DURA-e te nadodala kako je Razvojna agencija Zagreb institucija od koje će se puno toga moći naučiti i primijeniti, no da zajednički projekti razvoja otvaraju mnogobrojne mogućnosti što će se itekako odraziti u lokalnim zajednicama ova dva grada u narednim godinama.

„Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju, spojili smo sjever i jug Hrvatske, kako bi omogućili produktivnije rješavanje izazova na projektima međulokalnog i međuregionalnog karaktera, a u svrhu potpore malog i srednjeg poduzetništva“ rekao je Šesnić, direktor Razvojna agencija Zagreb – TPZ, koja se sa svojim rezultatima dokazala kao stručna i profesionalna platforma za doprinos razvoju poduzetništva. „Veselim se suradnji i budućim projektima s Razvojnom agencijom Grada Dubrovnik i siguran sam kako zajedno možemo ostvariti velike rezultate“ zaključio je Šesnić.

Suradnja razvojnih agencija, između ostaloga, uključuje i zajedničke aktivnosti u obliku partnerstva pri prijavi na natječaje Europske unije i u provedbi EU projekata kao i zajedničku komunikaciju prema javnim i upravnim tijelima. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni