Ratnim vojnim invalidima dodijeljena građevinska zemljišta

Ratnim vojnim invalidima dodijeljena građevinska zemljišta

Kako se naglasilo na sastanku, radi se o zemljištima od 200 do 600 m², ukupne vrijednosti 2,5 – 3 milijuna kuna

Osam hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata s prijavljenim prebivalištem u Zagrebu, danas je od gradonačelnika Grada Zagreba dobilo Ugovore o vlasništvu nad građevinskim zemljištima u naseljima Dubrava, Sesvete, Prečko i Vrapče. Tako će uz već realizirane kredite od Ministarstva branitelja, kuće moći sagraditi u relativno kratkom roku.

Kako se naglasilo na sastanku, radi se o zemljištima od 200 do 600 m², ukupne vrijednosti 2,5 – 3 milijuna kuna. Okončanjem postupka darovanja pristupit će se postupku komunalnog opremanja obiteljskih kuća. Do sada je Grad, zajedno s današnjima, uručio ukupno 48 ovakvih Ugovora o vlasništvu.

Na darovanom zemljištu i rješavanju stambenog pitanja, prisutni ratni vojni invalidi zahvalili su se Gradu Zagrebu, gradonačelniku, pročelnicama Ureda za branitelje i Ureda za imovinsko pravne poslove Vesni Helfrih i Jasminki Lukač te Miodragu Demi naglasivši da Zagreb i inače prednjači u pomoći braniteljima i da je prvi grad u Hrvatskoj koji je osnovao Ured za branitelje prepoznavši njihove potrebe i probleme. (zagreb.hr/zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni