Raste broj zaposlenih u industriji

Raste broj zaposlenih u industriji

Na mjesečnoj razini broj zaposlenih u hrvatskoj industriji blago se povećao četvrti mjesec zaredom, pri čemu je u svibnju i stopa rasta bila najviša u ovoj godini

Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u svibnju je bio 0,4 posto veći u odnosu na travanj, dok je u usporedbi s brojem zaposlenih u svibnju prošle godine smanjen za 0,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Na mjesečnoj razini broj zaposlenih u hrvatskoj industriji blago se povećao četvrti mjesec zaredom, pri čemu je u svibnju i stopa rasta bila najviša u ovoj godini, prenosi HRT.

Nakon što je u siječnju zaposlenih u industriji bilo 0,6 posto manje nego u prosincu prošle godine, u veljači je njihov broj na mjesečnoj razini porastao za 0,3 posto, u ožujku za 0,2 posto, a u travnju za 0,1 posto. Tako da je svibnju ove godine nastavljeno smanjenje broja zaposlenih u hrvatskoj industriji na godišnjoj razini, koje se, prema podacima iz ranije objavljenih statističkih izvješća DZS-a, neprekidno bilježi još od studenog 2007. godine.

Usporedno sa smanjenjem broja zaposlenih na godišnjoj razini, u prvih pet mjeseci ove godine proizvodnost rada u hrvatskoj industriji porasla je za 1,4 posto prema istom lanjskom razdoblju. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t