Rastaljena plastična zdjelica prizvala vatrogasce i policajce

Rastaljena plastična zdjelica prizvala vatrogasce i policajce

U Muzeju automobila Ferdinand Budicki u utorak se na kuhalu rastalila plastična zdjelica. Ubrzo su se zbog dima na licu mjesto ondje pojavili policajci i vatrogasci.  Voditelj Muzeja Valentino Valjak tvrdi da je poziv stigao  po dojavi Ureda za upravljanje u hitnim intervencijama koji se nalazi tik do Muzeja “jer im je zasmrdilo malo dima”. Policija je potvrdila kako je doista došlo do taljenja zdjelice te kako nije bilo potrebe za intervencijom vatrogasaca. Valentino Valjak smatra kako je “spomenute medije i hitne službe zvao prijatelj Kalinić” (Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, op. a).

Podsjetimo, spomenuti ured i Muzej, odnosno njihovi čelnici su na “ratnoj nozi”. Valjak tvrdi da im Ured namjerno stvara probleme u radu jer žele “prisvojiti” njihov prostor te su postavili rampe koje onemogućavaju ulazak autobusa s djecom u Muzej. S druge strane, pročelnika Kalinića je pak razljutio muzejski grafit iscrtan na zgradi njegova ureda te je naknadno uklonjen.

Na Facebooku je kasnije Valjak napisao kako se nakon 10 minuta pojavila vijest o požaru na 24 sata i Radio Sljeme te kako su na N1 i  Radiju 101 rekli su da gori zgrada muzeja. “Vijest su objavili i srpski portali i sad smo tema dana”, napominje Valjak. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni