Rast industrijske proizvodnje i maloprodaje

Rast industrijske proizvodnje i maloprodaje

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je u četvrtak prvu procjenu prema kojoj je promet od trgovine na malo u srpnju realno porastao 4,5 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

To je već 12. mjesec zaredom da raste maloprodaja i ujedno i najveći skok maloprodaje kakav nije zabilježen u gotovo osam godina.

Industrijska proizvodnja u srpnju je porasla za 3,9 posto u odnosu na srpanj 2014. godine. To je već šesti mjesec zaredom kako proizvodnja raste, i to brže nego mjesec dana prije, kada je ojačala 1,6 posto na godišnjoj razini. U prvih sedam mjeseci ove godine industrijska je proizvodnja bila 1,8 posto veća u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Analitičari povećavaju procjene rasta za cijelu godinu. (zg- m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t