Raspisuje se natječaj za Zagrepčanku godine

Natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Zagrepčanka godine bit će raspisan u subotu 8. prosinca

Odbor Gradske skupštine za javna priznanja u četvrtak je usvojio tekst natječaja za podnošenje prijedloga za dodjelu Nagrade Zagrepčanka godine, imenovao je i voditelje te članova Radne skupine koji će razmatrati zaprimljene prijedloge, a usvojene odluke još moraju proći Skupštinu. Usvojen je prijedlog da natječaj bude raspisan u subotu 8. prosinca u dnevnim listovima – Večernjem i Jutarnjem listu.  Obavijest javnom natječaju objavit će se i u listu Zagreb.hr te na web stranici Grada Zagreba.

Članica Odbora dr. Spomenka Tomek – Roksandić predložila je da se produži rok trajanja natječaja s 20 na barem 25 dana s obzirom na važnost natječaja. Predsjednica Odbora mr. Tatjana Holjevac ukazala je, međutim, na činjenicu da nedostaje  vremena jer je slijedeća godina izborna, dok natječaj mora provesti Skupština još dok je u sadašnjem sazivu. Stoga je usvojen njezin prijedlog da se procjena o mogućnosti produžavanja trajanja natječaja Stručnoj službi Gradske skupštine.

Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se građankama Grada Zagreba koje su svojim djelovanjem znatno pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Zagrebu i to s gospodarstvenog, socijalnog, humanitarnog i dr. stajališta.

Prijedloge za nagradu razmatrat će  članovi Odbora za javna priznanja kao radna skupina na čelu s predsjednikom Davorom Bernardićem.  U odboru su još: mr. Tatjana Holjevac, dr. Zvonko Maković, Jelena Pavičić Vukičević, dr. Vlado Puljiz, dr. Spomenka Tomek-Roksandić, Slavko Degoricija i Srđan Vlaović.

Odbor je prihvatio pokroviteljstva nad slijedećim manifestacijama te ih uputio Gradskoj skupštini na usvajanje:

22. Svečanosti Pasionske baštine 2013. (50.000 kuna);

19. međunarodno natjecanje Mladi virtuozi – etide i skale za violiniste (40.000 kuna za nagrade);

pokroviteljstvo nad dodjelom nagrade VAM za 2012. godinu;

9. plivački miting za najmlađe “Miting sv. Patrika 2013.”;

međunarodno skijaško natjecanje Zageb Children FIS.          (B. J.)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni