Raspisan natječaj za stipendije Zagrebačke županije

Raspisan natječaj za stipendije Zagrebačke županije

Stipendija za studente iznosi 14.400 kuna, a za učenike 7200 kuna godišnje, a osim po socijalnim kriterijima izvrsnosti, dojeljivat će se i za deficitarna zanimanja

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2020./2021. za učenike i studente. Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1200 kuna za studente.

Natječaj je otvoren do 3. studenog 2020. godine. U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti 75 novih stipendija, od čega 45 za učenike te 30 za studente. Za 75 novih stipendista te za „stare stipendiste“ koji su zadovoljili uvjete za nastavak financiranja u novo školskoj godini Županija je osigurala 2,05 milijuna kuna.

Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, vozač itd.

Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija.

Prijave se dostavljaju u Zagrebačku županiju, poštom na adresu Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom „Za natječaj za dodjelu stipendije“.

Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se na mrežnim stranicama www.zagrebacka-zupanija.hr. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni