Raskošan program za Dan dvorane Lisinski

Raskošan program za Dan dvorane Lisinski

(S konferencije za medije / Foto: Press materijal)

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u utorak je predstavljen program kojim će se obilježiti 29. prosinca, odnosno dan kada je prije 49 godina svečano otvoren »Lisinski«.

Proslava Dana dvorane obilježit će se uz čak tri programa: raskošnim koncertom Diva i poziv na ples, uzbudljivom proslavom obilježavanja 30. godišnjice kultne emisije Music pub te rasplesano u predvorju uz bend Johnny and his Rockin’ Tunes.

Program će se održati u Velikoj i Maloj dvorani te predvorju Lisinskog.

Ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević istaknuo je važnost proslave Dana dvorane Lisinski: „To je ne samo poseban dan za Zagreb, Hrvatsku, susjedstvo, Europu… Bez pretjerivanja možemo reći da je to poseban dan i za cijeli svijet, jer kada se ova Dvorana otvarala, značila je otvaranje i cijelog kulturnog života Hrvatske prema svijetu.“

Ustvrdio je da je mjesto koje Lisinski zauzima u hrvatskoj kulturi izuzetno važno, dok su njegove pozornice uvijek su bile, a i ostat će mjesto susreta umjetnika i glazbenika iz cijele Hrvatske i svijeta.

Nastup talijanske operne dive

O programu u Velikoj dvorani, nazvanom Diva i poziv na ples, na kojem će nastupiti talijanska operna diva, sopranistica Daniela Schillaci u pratnji Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije govorio je maestro Ivo Lipanović.

Na repertoaru će biti posebno odabrane arije za blagdansko raspoloženje iz opernih remek-djela Verdija te neke od najljepših valcera i polki iz opera Offenbacha, Gounoda, Ponchiellija, Čajkovskoga…

Najavio je da će talijanska sopranistica otpjevati tri možda i najzahtjevnije verdijanske arije.

U Maloj dvorani će 29. prosinca biti obilježena 30. godišnjica kultne emisije Music pub urednika i voditelja Zlatka Turkalja te koncertna promocija luksuznoga trostrukog vinilnog izdanja „Music pub – 30 godina“.

Nastupit će brojne domaće glazbene zvijezde, poput Vanne, Mladena Bodaleca, Borisa Novkovića, J.R. Augusta, Tine Vukov, Luce i drugih. „Zahvaljujemo i Dvorani i gospodinu Siriščeviću koji nam je dao povjerenje da u sklopu Dana Dvorane proslavimo i 30 godina Music puba, ali i 75 godina postojanja Croatia Records“, poručila je Nikolina Mazalin iz izdavačke kuće Croatia Records.

Rockabilly i rock’n’roll

U predvorju Velike dvorane posjetitelje će rasplesati autentični rockabilly i rock’n’roll bend Johnny and his Rockin’ Tunes čija tečnost, melodičnost i ritmičnost nepogrešivo priziva njihove glazbene uzore: Elvisa, Jerryja Lee Lewisa, Chucka Berryja, Roya Orbisona i dr. Energičnoj glazbi klasika zlatnoga doba rock’n’rolla neće moći odoljeti ni stariji ni mlađi naraštaji koji će nesumnjivo uživati u zabavnim plesnim pokretima.

Muzikolog Davor Merkaš iz Muzičkog informativnog centra Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog na samome je kraju predstavio dragocjene originalne rukopise četiriju briljantnih skladbi Borisa Papandopula koji su nedavno pronađeni u Njemačkoj te su nakon uzbudljive, dugogodišnje potrage ponovno vraćeni u Hrvatsku.

Ulaznice za sve programe u okviru Dana Dvorane dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na lisinski.hr i ulaznice.hr, a za posjetitelje s ulaznicama za događanja u Velikoj ili Maloj dvorani program u predvorju je besplatan.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni