Ranko Ajdinović sudjelovao na manifestaciji ArtZagreb

Ranko Ajdinović sudjelovao na manifestaciji ArtZagreb

Istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Karlovca Ranko Ajdinović, autor je snažnog i izazovnog opusa koji sudjeluje na mnogobrojnim izložbama. Prošlog se tjedna tako uspješno predstavio s nizom novih slika na Art Zagrebu 2022 u prostorima zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti.

Promatrajući najnoviji ciklus ulja i akrila na platnu Ranka Ajdinovića, često i u kombinaciji s drugim za tu prigodu pogodnim slikarskim tehnikama, na različitim formatima, autor realizira zamišljeni nefigurativni koncept, izrazitog kolorizma. Riječ je o kompleksnim motivima višestrukih izdvojenih obojenih ploha raznovrsnih formi, koje u konačnici odaju dojam glazbenih stavaka sjedinjenih u jedinstvenoj kompoziciji iznimnog i uzbuđujućeg ritma, koji se kontinuirano pojačava.

Svaka Ajdinovićeva slika ima svoju osebujnu priču, svoj govor i svoje nadahnute kolore izvedene u tvorbi novih odnosa, u osvitu nastupajućeg svijeta, za koga ne znamo kako će izgledati, kakav će dojam odavati i što će se uopće dogoditi i što će iznjedriti vrtlog boja.

Slikarstvo Ranka Ajdinovića nosi u sebi, ali vidljivo i na vanjštini, bujnu crtu optimizma, vjerovanja u mogućnosti sutrašnjice, povjerenja u sebe.

Naravno, svaki umjetnik prenosi u vanjski prostor, svoju nutrinu, svoje unutarnje ja, često prekriveno debelim slojem misteriozne simbolike, čudesnim šiframa za prepoznavanje, tajnovitim oznakama, samo njemu jasnim i logičnim.

Kod Ajdinovića vidljiv i u svakom se elementu slike vidi se i osjeća, nedvojbena radost trenutka, svjetlost i toplina, ljubav, ljepota.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni