Ranko Ajdinović izlaže u Ivanić-Gradu

Ranko Ajdinović izlaže u Ivanić-Gradu

Istaknuti, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Karlovca, Ranko Ajdinović se od 19. prosinca predstavlja u Ivanić-Gradu novom samostalnom izložbom u galerijskom prostoru Pučkog otvorenog učilišta (POU). Novi opus Ranka Ajdinovića moći će se razgledati u idućih mjesec dana.

Za ovu prigodu slikar je odabrao dvanaest akrila na platnu različitih velikih formata, 120 x 120, 120 x 150 cm, 8 x 120 cm, 90 x 120 cm, 90 x 140.

Izložba nosi simboličan naziv Unutarnji pejzaži (naslovljena po ciklusu na kojem slikar radi već niz godina).

Kada je započeo rad na Unutarnjim pejzažima?

Unutarnji pejzaži su ciklus koji sam započeo 2017 godine i na kojem još uvijek radim. Većina novih radova koje izlažem su nastali u novom atelijeru koji samo počeo koristiti prije 7 mjeseci.

Novi atelijer donosi niz prednosti?

U novom atelijeru imam puno više prostora za slikanje i promatranje, tako da je vidljiv izražajniji kolor i potezi su nekako slobodniji i ekspresivniji. Uz te male vidljive promjene geometrijska apstrakcija je uvijek vidljiva i prisutna u mom stvaralaštvu.

Čvrstog smo uvjerenja kako će i ova najnovija samostalna izložba akrila na platnu, nadahnutog i vrlo vrijednog akademskog slikara Ranka Ajdinovića potvrditi njegove visoke umjetničke dosege, kao logični rezultat dugogodišnjeg istraživanja, kako motiva, tako i mogućnosti kolora.

Ajdinović je osobito koncentriran na magičnu moć boja, na njegovim akrilima kolor plamsa poput neugasive vatre, istodobno interpolirajući u svoje kompozicije niz zagonetnih simbola.

Slikar sustavno razvija svoj slikarski koncept, pozorno ga i kontinuirano nadograđujući novim elementima.

Svakako valja istaknuti i dojam o svježini Ajdinovićeve najnovije samostalne izložbe, akrili su preplavljeni vitalitetom.

Unutarnji pejzaži, niz akrila na platnu velikog formata akademskog slikara Ranka Ajdinovića osobiti su događaj u domaćoj aktualnoj likovnoj produkciji, vrlo osebujan opus, posve izdvojen.

Miroslav Pelikan

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni