Range Rover Sport Diesel: Za sve koji vole robustan stil

Range Rover Sport Diesel: Za sve koji vole robustan stil

Najnoviji Range Rover sjajan je za vožnju pustinjom ili po neuređenim terenima, međutim, jednako tako možete s njim uživati i u gradskoj vožnji

Kroz svoju povijest, Land Rover je sačuvao i zadržao svoj zasluženi ugled za vozila namijenjena za vožnju po svim zamislivim i nezamislivim terenima. Ipak, u skorije vrijeme ta su vozila – posebno Range Rover modeli – izgubila militaristički izgled i ušla su u sofisticiranije područje modernog luksuza, bez da im je narušena njihova prepoznatljivost u osnovim karakteristikama.

Najnoviji Range Rover sjajan je za vožnju pustinjom ili po neuređenim terenima, međutim, jednako tako možete s njim uživati i u gradskoj vožnji.

Sportski model Range Rovera, V6 motor, ima poboljšanu i ekonomičniju potrošnju goriva. Postiže ubrzanje od 100 km/h za 9, 4 sekunde.

Novi Range Rover Sport Diesel 2016 je prilično bešuman dizelaš koji ne uzbunjuje svojom tutnjavom. Novi V6 turbo dizelski motor isporučuje 254 KS, brz je, a okretni moment mu je 597 Nm. To su karakteristike koje mu daju dobro ubrzanje na cesti ili kod pretjecanja drugog vozila, ali i uvjerljivost na prirodnim terenima.

Range-Rover-Sport-Td6-straga

Pogon na sva četiri kotača je standard kod svih Range Rover Sport modela (Land Rover Terrain Response sustav). To omogućuje vozaču da odabere vrstu terena i prilagodi vozilo za određnu vrstu vožnje. Novi All-Terrain napredni kontrolni sustav omogućuje „puzanje“ auta pri niskim brzinama i manevrima na zahtjevnim terenima.

range-rover-sport-td6-unutraUnutarašnji izgled vozila Range Rover Sport 2016 sadrži svu raskošnu operemu i uređenje koje se i inače povezuje s imenom Range Rover. Kontrolna ploča i prostrana sjedišta odišu luksuzom, a dodatno su ukrašeni dekorativnim umetcima od drva i metala. Vidljivost je također vrlo dobra.

Postoji još jedna nova opcija koju ovaj auto ima, međutim, ona je interesanta samo za one koji imaju djecu. Teretni prostor je nešto ograničen (784 L) u ovom sportskom modelu. Praktično je „otvaranje udarcem noge“, riječ je o „udarcu“ ispod branika, što je zgodno ako imate pune ruke. Ipak, dobro je da vam je u tom slučaju u blizini keyfob uređaj za daljinsko otključavanje automobila.

U svim uvjetima vožnje, Range Rover Sport 2016 osigurava udobnu vožnju. Dizelski motor se može čuti u praznom hodu, ali tek toliko, a utišava se brzo pri ubrzanju kao i u brzini. Brz i „aluminijski lagan“, prema riječima proizvođača, jednostavan je za parkiranje.

Range Rover Sport Diesel 2016 s je luksuzni dizelaš iz SUV kategorije. To je sportski i vrlo dobro osmišljen automobil.

Pripremila: M. Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni