Ragbijaši Mladosti i taekvondašica Nika Petanjek primljeni u Gradskoj upravi

Ragbijaši Mladosti i taekvondašica Nika Petanjek primljeni u Gradskoj upravi

U povodu izvrsnih rezultata postignutih prošle godine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je u Gradskoj upravi primio predstavnike i igrače Rugby kluba Mladost. Klub je u protekloj sezoni objedinio titule državnog prvaka u tri kategorije – ragbi 15, olimpijski ragbi 7 te ragbi na pijesku.

»Posljednji naslov prvaka u velikom ragbiju smo osvojili 1958. godine, no posljednjih smo godina osvajali prvenstva u ragbiju 7, te dva Kupa. Napokon smo dočekali tron i vrlo smo sretni zbog toga«, rekao je Antun Zidić, predsjednik HARK Mladost.

Pročelnik Gradskog ureda za sport Milan Pavelić je izjavio da je ponosan na zagrebački klub koji je nakon 60 godina titulu prvaka Hrvatske doveo u Zagreb. »Na sastanku se razgovaralo i o uvjetima u kojima dečki treniraju i sigurno je da ćemo dati sve od sebe da se ti uvjeti poboljšaju«, rekao je pročelnik dodavši kako je uvjeren da će se Mladostaši i u narednom razdoblju na europskoj i svjetskoj razini predstaviti na najbolji mogući način.

Klub je osnovan 1954. a djeluje unutar Športskog centra Mladost. Broji 120 članova u redovno se natječe i u svim mlađim kategorijama u službenim natjecanjima Hrvatske (U14, U16 i U18 kategorije)

Ranije istoga dana gradonačelnik je primio i Niku Petanjek, članicu Taekwondo kluba Dubrava u povodu osvajanja zlatne medalje na Europskome juniorskom prvenstvu.

»Ponosni smo na rezultat Nike Petanjek i na njezin klub, ali i na cijeli zagrebački i hrvatski taaekwondo sport koji postižu odlične rezultate«, istaknuo je pročelnik Gradskog ureda za sport Milan Pavelić. »Grad Zagreb ulaže u mlade sportaše, a sigurni smo da će Nika nastaviti s odličnim rezultatima te da će biti na tragu naših najboljih sportaša. Zagreb je ove godine domaćin Europskoga seniorskog prvenstva i nadamo se da će među našim natjecateljima biti i Nika«, rekao je pročelnik.

U zahvali Gradu Zagrebu na podršci, mlada Nika je istaknula kako je ova zlatna medalja njezin najbolji rezultat dosada te da se nada da će nastaviti tim tempom, odnosno dobrim rezultatima. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni