Radovi učenika Škole za modu i dizajn na Ambienti

Radovi učenika Škole za modu i dizajn na Ambienti

(Izložbeni primjerci za Ambientu 2021.)

Škola za modu i dizajn po prvi puta predstavlja radove profesora i učenika na Ambietni – međunarodnom sajmu namještaja, koji će biti održan u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma od 21. – 24. listopada.

Škola za modu i dizajn će na svoji 156 m2 izložbenog prostora predstaviti dizajnerske inozemne projekte u kojima je sudjelovala. Između ostalih i sa španjolskom dizajnericom i modelom Elisabeth Mas. Replike dizajnerskih jastuka izložene su kao tapiserija na platnu što prikazuje modalitet mogućnosti dizajnerskih proizvoda za dekorativu Odjela za kreativno tkanje Škole za modu i dizajn.

Predstavit će i crveni tepih nastao kao ručni rad na tkalačkom okviru kao dio kolekcije Zagrebačka škrinja s blagom Učeničke zadruge Škole za modu i dizajn. Riječ je o radu koji je osvojio prvo mjesto na Smotri učeničkih zadruga Grada Zagreba.

Predstavit će se također radovi Odjela za modno crtanje, slikanje i modeliranje kao i radovi tehnologije tiska i odjela za izradu modnih tekstilnih proizvoda.

Izložba će biti spoj mode, umjetnosti kao i same struke vezane uz tekstil i kožu, poručili su iz Škole za modu i dizajn.

Zanimljivost svakako predstavlja prezentiranje srednjoškolske ustanove koja ulazi u svijet mode i umjetnosti te teži kompletnoj modernizaciji svojih zanimanja.

U povodu otvorenja izložbe u četvrtak, 21. listopada bit će održana i modna revija s početkom u 12 sati. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni