Radovi u Istarskoj trajat će tri tjedna, parkiranje bez novih ograničenja?

Radovi u Istarskoj trajat će tri tjedna, parkiranje bez novih ograničenja?

Predviđeno je uređivanje i asfaltiranje kolnika dužine 335 m i nogostupa dužine 670 m. Vrijednost radova je 992.000 kuna

Nakon članka Stanari Istarske strahuju za parkirališna mjesta u kojem smo ukazali na strahovanja stanara ulice na području Gradske četvrti Gornji Grad-Medveščak u utorak nam je stigao nadopunjeni odgovori u kojem se navodi trajanje i cijena radova.

Naime, stanari Istarske ulice izrazili su bojazan da će zbog uređenja nogostupa ostati bez parkirališnih mjesta, a zasmetalo ih je što u obavijesti Zagrebačkih cesta koja je ostavljena na ogradama kuća nije bio naveden niti okvirni rok završetka radova.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak Luka Šimurina navodi kako je Planom malih komunalnih akcija Gradske četvrti predviđena akcija uređivanja Istarske ulice i to na prijedlog Vijeća Mjesnog odbora »Stjepan Radić« o čemu je odlučeno na 16. sjednici održanoj 17. rujna 2015.

Predviđeno je uređivanje i asfaltiranje kolnika dužine 335 m, širine 5,10 m, i nogostupa dužine 670 m, širine 1,50 m na relaciji od početka Istarske ulice, odnosno križanja s Hercegovačkom do kućnog broja 34. Vrijednost radova je 992.000,00 kuna.

Prema informacijama Luke Šimurine predviđeno trajanje radova uređivanja Istarske ulice je oko tri tjedna. Za vrijeme izvođenja radova promet bi mogao biti otežan jer posebna regulacija prometa nije postavljena.

U Vijeću Gradske četvrti Gornji grad – Medveščak ističu kako nemaju saznanja, niti planiraju uvesti trajnu zabrane parkiranja na (obje ili jednoj) strani nogostupa, a ne planiraju ni postavljanje zaštitnih stupića. No podsjećaju kako je to ipak u nadležnosti Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni