Radovi na uređenju Trga žrtava fašizma trajat će četiri mjeseca

Radovi na uređenju Trga žrtava fašizma trajat će četiri mjeseca

Druga faza uređenja je Ulica Franje Račkoga koja je »zagušen« parkirališnim mjestima. Napravljena je prometna studija te su pronađena kompenzacijska parkirališna mjesta, kako bi se cijeli potez mogao pretvoriti u pješački dio

Rano jutros započeli su radovi na uređenju javne i zelene površine oko Doma hrvatskih umjetnika na Trgu žrtava fašizma.

»Kada uredimo pješačku šetnicu od Draškovićeve ulice, odnosno od Trga burze preko Trga žrtava fašizma, Krešimirovog trga pa sve do Branimirovog placa ovo će biti najljepši dio grada« rekao je na licu mjesta zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Danas započinje prva faza uređenja na Trgu žrtava fašizma od ukupno četiri faze koja će trajati četiri mjeseca, a vrijednost radova iznosit će oko deset milijuna kuna.

Autorica projekta Loredana Stunić istaknula je da je ovo pokušaj vraćanja trga povijesnoj matrici Ivana Meštrovića na način kako je on to zamislio u samom startu kada je počeo projektirati Umjetnički paviljon i cijeli ovaj trg.

»U sklopu radova predviđeno je osvjetljenje objekta, sanirat će se kamen koji je u prilično lošem stanju, oborinska odvodnja te će se sanirati i osvijetliti fontana, dodala je autorica Stunić. Druga faza uređenja je Ulica Franje Račkoga, centralni potez koji je zagušen parkirališnim mjestima. Prometni fakultet je napravio prometnu studiju te je pronađena kompenzacija za parkirališna mjesta, kako bi se cijeli potez mogao pretvoriti u pješački dio«, istaknula je Stunić.

»Javnu rasvjetu modernizirat ćemo s novim led svjetiljkama koje će trošiti dvostruko manje struje u odnosu na dosadašnje«, naglasio je Damir Đerzić pomoćnik pročelnika GU za prostorno uređenje. (zegreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni