Radovi na okretištu Črnomerec završavaju sredinom siječnja 2021.

Radovi na okretištu Črnomerec završavaju sredinom siječnja 2021.

U planu je i rekonstrukcija tržnice Kustošija

(Foto: zagreb.hr)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je danas je obišao je Gradsku četvrt Črnomerec, gdje je u tijeku rekonstrukcija tramvajskog i autobusnog okretišta. U planu je i rekonstrukcija tržnice Kustošija.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Črnomerec Josip Jelić je istaknuo da se radovi odvijaju uz posebnu prometnu regulaciju, a završetak se očekuje sredinom siječnja 2021.

U sklopu rekonstrukcije planirana je izgradnja javnog sanitarnog čvora, podzemnih kontejnera za otpad, zamjena svih dotrajalih nadstrešnica na stanicama, asfaltiranje svih površina i kolnika te zamjena rasvjete. Ukupna investicija iznosi 9,5 milijuna kuna.

Nedaleko od okretišta se nalazi tržnica Kustošija za koju je 2018. izrađen idejni projekt za rekonstrukciju. »Sljedeće godine će Gradska četvrt financirati izradu projektne dokumentacije koja će, između ostalog, uključivati natkrivanje cijele tržnice te novu rasvjetu cijelog prostora. Radovi bi mogli krenuti krajem 2021. godine«, rekao je Jelić.

Foto: zagreb.hr

U Gradiščanskoj ulici je u tijeku akcija čišćenja glomaznog otpada s parcele koju su neodgovorni građani pretvorili u divlje odlagalište, a tijekom obilaska je najavljeno da će se upravo na tom mjestu, nakon sanacije, postaviti mobilno reciklažno dvorište. Početak radova se očekuje na proljeće, a parcela će biti očišćena idući tjedan.

U Mjesnom odboru Medvedgrad su u tijeku pripreme za izgradnju odvodnog cjevovoda u sklopu projekta „Zagreb 2018“. Kako je objasnio direktor podružnice Vodoopskrba i odvodnja Marin Galijot, u Ulici Supleti i okolnim ulicama postoji problem oborinske odvodnje koja prijeti kućama u dolini Velikog potoka.

»Riješeno je oko 90 % imovinsko – pravnih odnosa za izgradnju, postupak ishođenja građevinske dozvole je u tijeku, a financiranje projekta će djelomično biti financirano sredstvima EU fondova u iznosu od 1,83 milijarde kuna bez PDV-a. Radi se o 7100 metara javnog kanala mješovite namjene«, pojasnio je Galijot. Nakon ishođenja svih potrebnih dozvola, radovi bi trebali započeti koncem 2021. godine.

Također u MO Medvedgrad, ugovorena je obnova dječjeg nogometnog igrališta Stopuščak, a izvođač radova je podružnica Zrinjevac. U ovoj godini VGČ je izdvojilo oko pola milijuna kuna za obnovu ovog igrališta, a u sklopu radova je planirana zamjena dječjih sprava, postavljanje nove ograde te uređenje okoliša. »Očekujemo da će do kraja prosinca igralište biti obnovljeno«, zaključio je Josip Jelić. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni