Radovi na izgradnji žičare Sljeme počinju 25. siječnja

Radovi na izgradnji žičare Sljeme počinju 25. siječnja

(Foto: Milan Bandić / Foto: Facebook)

Na okretištu tramvaja u Gračanskom dolju danas je potpisan ugovor o gradnji žičare Sljeme, čija vrijednost iznosi oko 375 milijuna kuna. Ugovor su potpisali zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i direktor tvrtke izvođača GIP Pionir Ranko Predović.

Nova žičara bit će izgrađena na trasi nekadašnje, a imat će 84 gondola koje će odjednom moći prevoziti do 10 putnika. Vožnja od Dolja do sljemenskog vidikovca trajat će svega 16 minuta.

Gradonačelnik Bandić je najavio da će radovi će započeti 25. siječnja, a završit će na Dan Grada Zagreba, 31. svibnja 2020. godine.

Podsjetimo, tvrtka GIP Pionir odabrana je temeljem javnog natječaja te je već odradila rušenje stare žičare i čišćenje koridora za novu za što je dobila oko 4,5 milijuna kuna.

No neobično je da je gradonačelnik Bandić još 3. siječnja prilikom potpisivanja Ugovora o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme s ministrom Goranom Marićem govorio kako nije konačna odluka da će radove izvoditi GIP Pionir: https://zg-magazin.com.hr/potpisan-ugovor-o-darivanju-zemljista-za-izgradnju-zicare-sljeme/

»Pročitao sam u novinama da je posao dobila tvrtka koja je gradila zgradu u kojoj stanujem, ja stvarno ne znam tko je dobio«, izjavio je tada Bandić i dodao da Grad ima dvije ponude – jednu od 298 milijuna kuna, o kojoj smo ranije pisali i drugu »tešku« 443 milijuna kuna. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni