Radovi na gradskim prometnicama

Radovi na gradskim prometnicama

Gradonačelnik Milan Bandić pustio je u ponedjeljak ujutro, 22. kolovoza, u promet obnovljeni istočni kolnik Avenije Većeslava Holjevca te Haulikovu ulicu i otvorio radove na Aveniji Dubrovnik te u Franjčevićevoj ulici u Sesvetama. Uz ispriku sugrađanima na otežanom prometovanju zbog radova koji nas na zagrebačkim prometnicama očekuju u naredna dva tjedna, gradonačelnik je naglasio kako će do početka školske godine završiti svi radovi na vitalnim gradskim prometnicama.

Avenija Većeslava Holjevca / Avenija Dubrovnik

“Za promet je otvoren sanirani istočni kolnik Avenije Većeslava Holjevca, dionica od Avenije Dubrovnik do Slavonske ulice. U roku od dva tjedna obnovljeni su istočni i zapadni kolnik, ukupno oko 35000 m2”, rekao je direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić, dodavši da je ukupna vrijednost radova za oba kolnika nešto više od 5 milijuna kuna.

“Danas zatvaramo Aveniju Dubrovnik na potezu od Avenije Većeslava Holjevca do rotora u Zapruđu”, istaknuo je Todorić, objasnivši da će radovi na sanaciji kolnika dužine oko dva kilometara trajati do 31. kolovoza.

Franjčevićeva ulica, Sesvete

Danas su započeli i radovi na proširenju Franjčevićeve ulice u Sesvetama, na dijelu od Bilogorske ulice do Ulice III. Dumovečki lug. Kako je najavio gradonačelnik Bandić, radovi će trajati naredna dva i pol do maksimalno tri mjeseca, zbog čega je građane zamolio za razumijevanje i strpljenje.

Zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Alan Ordulj objasnio je kako je na dionici dužine 450 metara, na temelju zahtjeva ZET-a za proširenjem kolnika, planirana i projektirana izgradnja kolnika širine šest metara, kako bi se omogućilo sigurnije prometovanje javnim prijevozom. Također, izgradit će se i jednostrani nogostup širine metar i pol te sustav oborinske odvodnje i javne rasvjete, a predviđena vrijednost radova je oko 900.000,00kn. “Ostatak ulice, u dužini od oko 350 metara, prema Ivanjoj Reci, radit će se naredne godine”, zaključio je Ordulj.

Ulica Jurja Haulika / Trg kralja Petra Svačića

Nakon tjedan dana završeni su radovi na sanaciji Haulikove i južnog dijela Svačićeva trga.

“Vrijednost radova je oko 800.000,00 kuna, a uređeni su kolnik i nogostup, iscrtana je horizontalna signalizacija i parkirališna mjesta, te spušteni rubnjaci kako bi se građanima omogućilo lakše parkiranje”, istaknuo je Alan Ordulj, dodavši da će se sjeverni dio Preradovićeve ulice uređivati sljedeće godine.

Zg-magazin

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t