Radnike Imunološkog zanima tko je veliki ulagač na kojeg se poziva Visia Croatica

Radnike Imunološkog zanima tko je veliki ulagač na kojeg se poziva Visia Croatica

Radnici će nastaviti s prosvjedom, svaki četvrtak do Vladine odluke, a sindikalna povjerenica je ljuta na liječnike jer nikada javno nisu stali u njihovu obranu

Prosvjed radnika Imunološkog održat će se i sljedeći četvrtak na Markovu trgu u Zagrebu, “a i svaki četvrtak, sve dok Vlada ne donese odluku o sudbini Zavoda”, izjavila je danas u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog” sindikalna povjerenica Lidija Jagarinec. U emisiji je gostovao i Đuro Lubura, jedan od čelnika Inicijative građana Visia Croatica.

Sindikalna povjerenica je istaknula kako je ljuta na liječnike jer nikada javno nisu stali na njihovu stranu i rekli “nama njihovi proizvodi trebaju, mi ih koristimo! Visia Croatica me više puta uvjerila u svoje poštene namjere, no imali smo neke šumove u komunikacijskom kanali i jedino što molim je da nam se kaže tko je taj veliki ulagač“.

Lubura je rekao da će danas do podne Vladi dostaviti objašnjenja koja je tražila jer ima neke nejasnoće, osobito oko zaštite ljudi koji su uplatili novac u komanditno društvo Visia Croatica i odnos dioničarskog društva i komanditnog društva. „Sve ćemo im pojasniti jer želimo da Vlada i državne institucije donesu najbolju odluku na temelju potpunih informacija. Imunološki nema vremena i odluka je već trebala biti donesena“.

Dodao je kako država kao vlasnik Imunološkog nije 20 godina bila dobar gazda i ne razumije namjeru gospođe Jagarinec da ostanu u tom statusu. “Kad smo krenuli u tu priču imali smo 0 kn, a u 10 dana skupili smo 2 milijuna. Apsolutno smo sigurni da će veliki broj građana podržati ovaj koncept, ali i da postoje veliki ulagači koji će naći interes. Koji su to ulagači, ne mogu vam sada reći, ali sigurno nije Todorićeva Aviva“, naglasio je Lubura.

Visia Croatica ponudila je osam milijuna kuna za dionice Imunološkog, a dosad su skupili oko pet milijuna kuna i dobili podršku 30-tak tisuća ljudi, dok su prikupljanje novca zaustavili do odluke Vlade o njihovoj ponudi. (zg-m)