Radnicima Imunološkog isplaćena prva od četiri zaostale plaće

Radnicima Imunološkog isplaćena prva od četiri zaostale plaće

Ministar je na upit kada će osigurati novac za isplatu preostale tri plaće, odgovorio da je to proces koji teče paralelno s preoblikovanjem Zavoda iz dioničkog društva u državnu ustanovu

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, izjavio je u subotu da je radnicima Imunološkog zavoda isplaćena prva od četiri zaostale plaće čime je izbjegnut stečaj.

Ministar je na upit kada će osigurati novac za isplatu preostale tri plaće, odgovorio da je to proces koji teče paralelno s preoblikovanjem Zavoda iz dioničkog društva u državnu ustanovu za obavljanje djelatnosti zdravstva.

„Nadamo se da će u konačnici cijela situacija biti na dobrobit svih zaposlenika Imunološkog zavoda”, zaključio je Grčić.

Podsjetimo kako je Vlada na sjednici krajem srpnja odlučila da će Imunološki zavod postati državna zdravstvena ustanova koja će se iz dioničkog društva preoblikovati u ustanovu za obavljanje djelatnosti zdravstva.

Za preoblikovanje su zaduženi Ministarstvo zdravlja i Državni ured za upravljanje državnom imovinom, a oni u roku od 90 dana moraju pripremiti uredbu kako bi se u proračunu za iduću godinu mogao osigurati novac za rad Zavoda.

Odluka o preoblikovanju Imunološkog zavoda uslijedila je nakon neuspjele privatizacije tijekom koje je Vlada odbila ponudu društva Visia Croatica. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni