Radnici Zagrebparkinga nemaju adekvatnu zimsku obuću?

Radnici Zagrebparkinga nemaju adekvatnu zimsku obuću?

Dio njih zimsku obuću nije ni dobio, a oni koji ju imaju žale se na njezinu kvalitetu

Dvadesetak radnika Zagrebparkinga u zadnjih desetak dana ne obavlja svoj posao na terenu, već provode vrijeme u uredima, a dio njih koristi godišnji odmor.

Večernji list piše da je nakon inspekcijskog pregleda 11. veljače utvrđeno da dio radnika nema odgovarajuću obuću.

Dio njih zimsku obuću nije ni dobio, a oni koji ju imaju žale se na njezinu kvalitetu.

„Dnevno prijeđemo i 15 kilometara, a čizme koje smo dobili neudobne su i propuštaju vodu. Požalili smo se tražeći druge, a onda je stigla inspekcija. Svi smo ostali u čudu kada su rekli da ne možemo raditi“, prepričao je jedan od zaposlenika Večernjem listu. Dodao je kako ih posljednjih dana nazivaju iz ureda i po četvrti put pitaju za veličinu obuće.

Tijekom osam dana zabrane rada radnici poručuju da je tvrtka izgubila prosječno 96 tisuća kuna.

U Zagrebparkingu tvrde da se radi samo o petero radnika koji iz subjektivnih razloga ne mogu obavljati zadatke, te da su svoje čizme zadužili u prosincu 2013. godine i da do sada nisu imali problema. Opovrgnuli su i navode da je inspektorat naveo zabranu obavljanja poslova. Dio radnika zaista se nalazi na godišnjem odmoru, ali ne na prisilnom.

„Visoke cipele ispunjavaju vrijednosti sukladne propisanom normom i zahtjevima tehničkih specifikacija naručitelja. Inspektorat navedenu obuću smatra adekvatnom, te neće biti izrečena nikakva kazna“, zaključuju u Zagrebparkingu. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni