Radnici: Nećemo Gospočića koji nas vrijeđa i maltretira!

Radnici: Nećemo Gospočića koji nas vrijeđa i maltretira!

„Gospočić  iza sebe ima rep kao krokodil“, rekao je nakon sastanka s gradonačelnikom glavni povjerenik Novog sindikata Marko Artuković, dodavši kako su protiv Gospočića već podnesene dvije kaznene prijave te kako stoga  vjeruje gradonačelniku da ga neće ponovno imenovati za direktora Zagrebačkih cesta

Gospočić: Vi ste obični neradnici i lijenčine. Tome treba stati na kraj!

Približno stotinu radnika Zagrebačkih cesta jutros se okupilo pred upravnom zgradom na Donjim Sveticama  kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo s eventualnim ponovnim imenovanjem Alena Gospočića na mjesto direktora te tvrtke, kojega optužuju za provođenje mobbinga nad radnicima. Predstavnike radnika ondje nitko nije primio, ali ih je zato na sastanak pozvao gradonačelnik Milan Bandić, koji im je, prema njihovim riječima obećao da na direktorsko mjesto neće biti imenovati nikoga tko iza sebe ima repove.

„A Gospočić  iza sebe ima rep kao krokodil“, rekao je nakon sastanka s gradonačelnikom glavni povjerenik Novog sindikata Marko Artuković, dodavši kako su protiv Gospočića već podnesene dvije kaznene prijave te kako stoga vjeruje gradonačelniku da ga neće ponovno imenovati.

Artuković je u obraćanju novinarima rekao da je Gospočić već ujutro pokazao svoje pravo lice kada se pojavio pred zgradom Zagrebačkih cesta te vrijeđao okupljene i govorio im da više za njih nema posla u Zagrebačkim cestama.

Radnici traže od gradonačelnika i predsjednika Uprave Zagrebačkog Holdinga Slobodana Ljubičića da ne dopuste Gospočićev reizbor na mjesto direktora Zagrebačkih cesta.

Gospočić je pak ustvrdio kako su radnici koji prosvjeduju „obični neradnici koji ne žele raditi jer su lijenčine“ te da samo žele uzrokovati nestabilnost podružnice. „Vrijeme je da se tome stane na kraj“, poručio je.

„Ajde recite javnosti, kad niste dobili plaću, regres, božićnicu, dok ostali radnici u Hrvatskoj ne primaju plaće“, rekao je Gospočić okupljenim radnicima.  To je izazvalo radnike koji su mu počeli dobacivati da je običan glumac koji vrijeđa zaposlenike. Kako prenosi dnevnik 24 sata radnici su mu rekli da se ne bune protiv prava iz kolektivnog ugovora već im smeta ponašanje direktora koji ih „svaki dan ponižava i maltretira“.

Optužuju ga za malverzacije u tvrtki navodeći  kako je oštetio Zagrebačke ceste za oko 1,5 milijuna kuna. Iz Uprave Zagrebačkog holdinga se pak ograđuju od nagađanja o tome tko će biti imenovan za direktora u Zagrebačkim cestama jer postupak natječaja raspisanog za popunjavanje tog radnog mjesta  još nije završen. (zg-magazin)