Radnice DTR-a vratile se na posao

Radnice DTR-a vratile se na posao

Stotinjak DTR-ovih radnica od danas će početi s korištenjem starih godišnjih odmora, dok se ne ugovore novi poslovi koje je najavio novi vlasnik DTR-a Milan Carić

Nakon dva mjeseca provedenih u štrajku, radnice Domaće tvornice rublja (DTR)  jučer su se vratile na posao, s obzirom da su im isplaćene dvije zaostale plaće i dvije naknade za prijevoz. Stotinjak DTR-ovih radnica od danas će početi s korištenjem starih godišnjih odmora, dok se ne ugovore novi poslovi koje je najavio novi vlasnik DTR-a Milan Carić.

Podsjetimo, štrajk je počeo 7. svibnja jer im poslodavac nije isplatio plaće za ožujak i travanj, naknade za prijevoz za šest mjeseci i materijalna prava – božićnice, regrese, uskrsnice i jubilarne nagrade.

Predsjednik Novog sindikata Mario Iveković za Hinu je izjavio da će se radnice u ponedjeljak vraćaju u pogon u Brckovljanima, nakon što im je Carić, isplatio dio potraživanja te da će novi vlasnik održati sastanak s radnicama.

Većinski vlasnik DTR-a bila je tvrtka Ceufin Brokers d.o.o. u stečaju, koja je raspolagala sa 65,45 posto dionica, no taj je udio za 890.000 kuna kupio Carić na javnoj dražbi u ovršnom postupku 20. svibnja. Zbog nelikvidnosti, nad DTR-om je 22. ožujka otvoren postupak predstečajne nagodbe. Ukupna potraživanja iznose 6,5 milijuna kuna, a nedavno su vjerovnici prihvatili plan restrukturiranja koji je izradila Uprava. DTR je osnovan 1914. godine u Zagrebu i najstariji je proizvođač rublja u Hrvatskoj. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni