Radionice za pisanje životopisa i predstavljanje poslodavcima

Radionice za pisanje životopisa i predstavljanje poslodavcima

Od 8. lipnja kreće prva radionica pod vodstvom profesionalnih trenera i mentora, trajat će tri tjedna, besplatna je, može se bilo tko javiti, a kako sami osnivači tvrde – nikoga neće odbiti. Sadržavat će tehnike pisanja životopisa i razvoja komunikacijskih vještina

Slaba gospodarska aktivnost, nezaposlenost i iseljavanje dio su hrvatske svakodnevice, a ona je posebno bolna mladim ljudima koji završavaju obrazovanje, koji su na vrhuncu svojih sposobnosti, a naposljetku i oni koji će u stabilnom društvu osnovati obitelj.

S druge strane, obrazovni nam sustav nije prilagođen tržištu rada, ali i onaj kadar koji je kvalificiran i tražen često se ne zna postaviti prema poslodavcu, kandidati za posao ne znaju što naglasiti u svojoj komunikaciji i predstavljanju kako bi ih poduzetnici takvima i prepoznali.

Problem su uočili i osnivači Poslovnog kluba na Črnomercu – Črnkas, koji u suradnji s Gradom Zagrebom i uz pomoć europskih fondova kreće s radionicama za sve one koji žele naučiti kako napraviti savršeni životopis, kako se pripremiti za razgovor za posao te što u takvim prilikama naglasiti u osobnoj prezentaciji.

Pokretači inicijative su Marko Pavić, koji je radom na fakultetu uočio greške mladih u banalnim stvarima poput jednostavnog slanja službenog maila te Luka Bogdan koji, s druge strane, radom u privatnom poduzetništvu zna što poslodavci traže i očekuju od budućih kolega.

„Shvatili smo da se poslodavci često žale kako unatoč velikom broju nezaposlenih ne mogu pronaći dobrog radnika, no možda je stvar u tome da postoje kvalitetni radnici koji se ne znaju predstaviti pa poslodavci ne prepoznaju njihov potencijal“, otkrio nam je ideju za osnivanje ove inicijative Marko Pavić.

Simulacija razgovora za posao

Od 8. lipnja kreće prva radionica pod vodstvom profesionalnih trenera i mentora, trajat će tri tjedna, besplatna je, može se bilo tko javiti, a kako sami osnivači tvrde – nikoga neće odbiti. Sadržavat će tehnike pisanja životopisa i razvoja komunikacijskih vještina, održavat će se simulacije razgovora za posao, individualni sati i treninzi, cilj im je kod svakog polaznika osvijestiti ono što tvrtke traže, a prijave su moguće putem njihove web stranice.

„Nakon svakog trećeg ciklusa organizirati ćemo tzv. speed dating, odnosno simulaciju kratkih razgovora za posao. U speed datingu je od velike važnosti ostaviti dobar prvi dojam na poslodavca. Budući da svaka osoba za predstavljanje sebe ima samo nekoliko minuta, potrebno je prethodno obaviti dobru pripremu za razgovor za posao. Simulirat će se kratki razgovori sa stvarnim i uspješnim poslodavcima, u kojima će polaznik radionica moći primijeniti znanja i vještine koje je stekao na radionicama, a poslodavac će dobiti kvalitetno odrađen intervju s visoko motiviranom i dobro pripremljenom mladom osobom“, kazao nam je Luka Bogdan.

U ovo konkurentno doba o odabiru zaposlenika odlučuju nijanse. „Mladi ljudi, ali i ostali koji su aktivni u potrazi za poslom, moraju shvatiti da se njihov radni dan sastoji od osam sati traženja posla. O svakom se poslodavcu treba informirati kako bi se prijava na natječaj prilagodila konkretnoj tvrtki, slanje identičnih prijava svima ne dolazi u obzir. To nije lagan zadatak i nekada treba dosta vremena i iskustva za dobru prijavu“, nastavlja Pavić.

Većina poslodavaca preferira Europass format životopisa, no sada je već potreban i personalizirani Europass.

Formula za zaposlenje

Najčešće greške koje se pojavljuju u životopisu i dalje su gramatika te neprepoznavanje onoga što treba, a što je nepotrebno u prijavi za posao. „Na zanima nas je li kandidat, koji se primjerice prijavljuje za posao ekonomista, sudjelovao u kazališnoj predstavi, no da je već nešto radio, bilo što iako to nije u struci, poput konobarenja ili rada na građevini, pokazuje da se radi o pojedincu koji želi samostalno zarađivati i boriti se sa sebe. Kazalište se također može navesti u životopisu, no ukratko i pri kraju, no ono nije od ključne važnosti za takav posao“, naglašava Bogdan.

Minusi su i neprimjerene fotografije, mnogo je onih koji šalju slike iz izlazaka, u društvu i slično. Slika mora biti jasna i pristojna, to je nešto što bi se trebalo podrazumijevati jer će poslodavci odmah odustati od kandidata koji prilaže neozbiljnu fotografiju, a životopisi trebaju sadržavati do dvije stranice.

„Posljednje se iskustvo i razina obrazovanja navodi prvo, treba imati na umu da je poslodavcu važno koje si obrazovanje završio, što si radio i koje jezike govoriš, a sve se mora prezentirati na pregledan i jasan način“, otkrivaju nam u Črnkasu.

U životopisu se ne smije lagati, no neke se stvari mogu istaknuti. Laži i pretjerivanja vrlo se brzo uoče, pogotovo danas kada mnoge tvrtke imaju testiranja i probni rok za kandidate.

Imaju li otvorene molbe smisla te koliko se često zapošljava na temelju njih?

„Takve molbe su efektivne jer mnogi poslodavci rade baze pa kada im je potreban netko hitno, zamjena ili na kratko vrijeme često provjeravaju one koji im se javljaju. Zato i takve molbe trebaju biti iznimno kvalitetno spremljene“, napominje Pavić.

Nakon što je kandidat pozvan na razgovor znači da je zadatak sa životopisom dobro obavio, no to je tek uspješno prijeđena prva stepenica.

Naravno, na razgovor je važno stići na vrijeme, strpljivo čekati ako poslodavci razgovaraju s prethodnim kandidatom te se pristojno odjenuti. Koliko god to ponavljali još uvijek se događaju takve greške koje svakoga mogu stajati posla.

Mnogi na testiranjima svoje potencijalne zaposlenike pitaju za osobne mane i vrline, no koliko to ima smisla, te jesu li i tada kandidati iskreni?

„Isticanje vrlina i mana ima smisla ako se radi o kraćem razgovoru kada bi poslodavac na taj način mogao bolje upoznati kandidata ili u manjim tvrtkama gdje nema stručnih testiranja kako si se prepoznala osobnost kandidata. Isto tako, iskrenost je važna, no opet se mogu naglasiti dobre stvari kako bi se umanjio utjecaj mana“, odgovara nam Bogdan.

Za kraj nas je zanimalo postoji li formula za zaposlenje?

Upornost i kontinuirani rad na sebi i prezentaciji sebe uspješna je formula za zaposlenje. Posao se mora tražiti svakoga dana, bit će onih koji se neće javiti i oni koji će vas odbiti, no to nije razlog za depresiju jer takve radnike ne traži nitko. Lijepo se obucite te se samouvjereno i smiješkom na licu pojavite na sljedećem razgovoru, poručuje ekipa iz Črnkasa.

Ivona Conjar