Radionice “U društvu pčela”

Radionice “U društvu pčela”

U Tehničkom muzeju »Nikola Tesla« (TMNT) se tijekom ovoga vikenda, 27. i 28. travnja, od 10 do 12 sati održavaju radionice pod nazivom »U društvu pčela«. Radionice su osmišljene u sklopu 24. EMA-e (Edukativne muzejske akcije), u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva, na temu (Pre)hrane.

Uloga pčela u životu čovjeka slojevita je. Kao oprašivači pomažu proizvesti usjeve, vrijednosti procijenjene na trećinu hrane koju koristimo. Ukusni med i cvjetni vrtovi koje održavaju oprašivanjem, dodatno obogaćuju život na zemlji.

U TMNT-u se nalazi Apisarij – staklene košnice sa živim pčelama. Košnice su prolazom povezane s okolinom što pčelama omogućava izlazak u prirodu i prikupljanje peluda i nektara. U sklopu radionica sudionici će posjetiti apisarij, saznati ponešto o pčelama, nakon čega će u dvorištu TMNT-a sudjelovati u sađenju urbanog vrta s medonosnim biljem, kontinentalnog i mediteranskog. Pri tom će saznati dodatne podatke o pčelama, učiti o bilju koje sade, te spoznati da od različitog medonosnog bilja dobivamo različite vrste meda, ove izuzetno vrijedne namirnice za čovjeka.

Vodstvo u Apisariju ponavlja se svakih pola sata (10, 10:30, 11:00, 11:30 h). Sudjelovanje na radionicama je besplatno uz kupljenu ulaznicu za stalni postav Muzeja u iznosu od 20 kuna (za djecu do 7 godina starosti posjet zbirkama je besplatan). Radionica je namijenjena svim uzrastima i rezervacije nisu potrebne.

Radionice će se ponovno održati 2 i 10. svibnja 2019. te na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja 2019.

Autorice radionica su Katarina Ivanišin Kardum i Marija Crnčević. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni