Radionice, kušanje vina i ženska utrka

Radionice, kušanje vina i ženska utrka

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Petak, 9. 6.

Otvorenje izložbe Systemic Paintings autora Damira Sobote, održat će se u petak, 9. lipnja u Galeriji SC u 20 sati. Izložba je otvorena do 24. lipnja, radnim danom od 12 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati. Novija djela akademskoga slikara Damira Sobote evolucijski se nastavljaju na prethodne radove kojima se autor dokazao kao majstor geometrijske apstrakcije.

Subota, 10. 6.

09:00 – 15:00

Trg bana Jelačića: Akcija „Udomljavanje je fora“

Dolazi nam ljeto, a s ljetom i odlasci na godišnje odmore, što je ujedno i tema akcije „Udomljavanje je fora“ u organizaciji Grada Zagreba i Ustanove Zoološki vrt, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja te uz podršku tvrtke DDL Zagreb. Svi razmišljamo kako ćemo i gdje provesti svoje godišnje odmore, a odmor nam je uvijek zabavniji u dobrom društvu. Sad je pravo vrijeme za odlazak u sklonište ili neku od udruga za zaštitu životinja i udomljenje prijatelja koji s vama može na kupanje ili planinarenje…

10:00 – 12:00

Tehnički muzej »Nikola Telsa«

U nastavku ciklusa radionica Veliki izumi za male ljude nakon druženja s Teslom letimo u svemir, a domaćin leta biti će glumac Marko Makovičić.

Jeste li ikada gledali u nebo i pitali se što se nalazi iza oblaka, kako zvijezde izgledaju izbliza, zašto mjesec jedne večeri vidimo kao punio krug, a druge ne, ima li života na nekoj drugoj planeti … Ove subote lansirat ćemo se u daleka prostranstva svemira, a u tome će nam, ovog puta u ulozi iskusnog astronauta, pomoći svima poznati glumac Marko Makovičić. Marko će nam također otkriti i kada je i kako izumljena i lansirana prva svemirska letjelica, tko je bio prvi čovjek u svemiru, za što sve služe umjetni sateliti, kako se osjećaju astronauti pri letu u svemir, ima li života u svemiru i još, mnogo toga.

Pripremili smo i posebnu radionicu u kojoj ćete imati priliku okušati se u izradi modela Sunca, Zemlje i Mjeseca te saznati kako nastaju dan i noć, zašto su dani nekad duži, a nekad kraći i kako Zemlja kruži oko Sunca, a Mjesec oko Zemlje…

Radionica je namijenjena djeci u dobi od 6 do 12 godina. Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav i dodatno se ne naplaćuje. Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj: 01/ 4881-643.

10:30 – 13:00

Životinjski kutak (Vlaška 105)

U subotu, 10.6., od 10:30 do 13 h u Životinjskom kutku (Vlaška 105) vas čeka edukativno predavanje o tvorovima kao kućnim ljubimcima te popratna radionica. Dobrodošli su svi oni koji su vlasnici tvorova (skupa sa svojim ljubimcima), kao i oni koji imaju interesa prema ovim životinjama.Afrički tvorovi sve su češći kućni ljubimci u Hrvatskoj, no za razliku od pasa ili mačaka većina ljudi o tvorovima zna jako malo. Upravo zato Životinjski kutak u suradnji s udrugom Tvorum organizira ovo događanje.

17:00

dm ženska utrka na Jarunu

dm ženska utrka koja se održava u subotu 10. lipnja ove se godine seli na Jarun. Bogati popratni program, uključujući i koncert grupe Positivo, održat će se na livadi između ulaza Hrgovići i Hrvatskog sokola s početkom u 17:00 sati. Na već tradicionalnoj 6. dm ženskoj utrci očekuje se više od 5.000 sudionica i malih sudionika koji će trčati u jednoj od tri utrke: natjecateljskoj ili rekreativnoj dm ženskoj utrci ili pak u dm babybonus utrci namijenjenoj djeci od tri do šest godina.

Program dm ženske utrke:

17:00 h               početak programa, okupljanje i akreditacija;

18:30 h               start: dm babybonus utrka (300 m);

19:00 h               start: dm ženska rekreacijska utrka (cca 2.700 m);

19:45 h               start: dm ženska natjecateljska utrka (cca 6.500 m);

20:30 h              dodjela nagrada

21:00 h               koncert grupe Positivo.

Sve trkačice i trkače očekuju vrijedni pokloni, a deset najbržih u natjecateljskoj utrci osvojit će poklon pakete, besplatno vježbanje u fitness centru te RunningGate tenisice i majice za trčanje. Najbržu trkačicu dm će nagraditi s 3.000 kuna na dm darovnoj kartici, a drugoplasirana i trećeplasirana osvojit će 2.000 kuna, odnosno 1.000 kuna na dm darovnoj kartici.

Do 10. 6.

Kurelčeva ulica

Od četvrtka do subote 10. lipnja 2017. Kurelčeva ulica u Zagrebu postat će mjesto susreta vinara i ljubitelja vina. Ulaz na festival je besplatan, a posjetitelji će uz degustacijske kupone po cijeni od 8,00 kuna za čašu (1 dl) vina moći kušati vina iz cijele Hrvatske. Svaki od tri festivalska dana u fokus stavlja po jednu vinsku regiju Hrvatske, pa su tako u petak od 12 do 24 sata na redu vinari Istre i Dalmacije, a u subotu, također od 12 do 24 sata, kušat će se vina Slavonije i Podunavlja. Manifestaciju prati i glazbeno-plesni program kroz koji će se svaka vinska regija sljubiti sa određenim glazbenim žanrom.

10. i 11. 6.

10:00 do 13:00

Tehnički muzej Nikola Tesla u suradnji s Udrugom Dragodid ove subote 10. i nedjelje 11. lipnja na radionici će vas upoznati s tradicionalnom vještinom gradnje suhozida. Radionica Suhozid – jedinstvena vještina gradnje održava se u dvorištu Muzeja, u vremenu od 10 do 13 sati.

Suhozid je tradicionalna tehnika gradnje lomljenim kamenom bez upotrebe vezivnog materijala, kojom su se težaci služili pri gradnji manjih poljskih skloništa (bunja, kažuna, poljarica) i ograđivanju obradivih zemljišta.

Radionica je namijenjena je svim uzrastima od 7 godina starosti na više. Sudjelovanje je besplatno, a sudionike se moli da po mogućnosti sa sobom ponesu i radne rukavice.

U slučaju kiše radionica će biti odgođena.

Prijave na: kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr li na broj: 01/4881-643.

  

IVANIĆ-GRAD

10. – 11. 6.

09:00 – 19:00

Izletište Petek

Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku „Ivanić open“

Nedjelja, 11.6.

11:00

Šuma Žutica

5. Foto safari – Čudesna šuma Žutica

Organizator: Društvo prijatelja prirode

 

SVETA NEDELJA

9.- 11. 6.

Dani grada Svete Nedelje

U petak, 9. 6. Koncert grupe Detour na Trgu Ante Starčevića s počeetkom u 20 sati. Za posjetitelje besplatan hotdog i pivo. U subotu predstavljanje ponude i proizvoda svetonedeljskih proizvođača i udruga.

Program manifestacije na: http://www.svetanedelja.hr/dan-grada-svete-nedelje-9-11-lipnja-2017-c95

  

VELIKA GORICA

Do 18. 6.

Goričke večeri

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni