Radionice kojima se djeci približava znanost

Radionice kojima se djeci približava znanost

Udruge širom Hrvatske otvorit će od 28. do 30. svibnja svoja vrata građanima kako bi im približile svoje programe i aktivnosti. U sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2015., udruga HUM (Hrvatske urbane mreže) u suradnji s Tehničkim muzejom i mrežom popularizatora znanosti organizira program znanstvenih radionica Mali istraživač koji će se održati u četvrtak, 28.05.2015. u prostorijama velike dvorane Tehničkog muzeja u vremenu od 9.30 do 15 sati.

Događanje se sastoji od interaktivnih radionica namijenjenih djeci predškolskog uzrasta kojima se želi na zanimljiv i zabavan način približiti znanost.

Ovakva vrsta znanstveno-popularnog događanja, za predškolce, po prvi put se priređuje u Hrvatskoj.

Djeca će raditi pokuse i postavljati pitanja na šest radionica: „Struji struja“, „Padobranac“, „Mala meteorološka radionica – Tornado“, „Rakete od papira“, „Veliki baloni od sapunice“ i „Zvuk oko nas“. Dodatno, na radionici „Zvuk oko nas“, djeca će se senzibilizirati prema slijepim osobama kojima je zvuk glavni način komunikacije s okolinom, kao i osobama koje nisu u mogućnosti čuti ljepotu zvuka – gluhim osobama.

Na događanju će sudjelovati preko 300 predškolaca iz zagrebačkih vrtića sa svojim odgajateljima te 10 edukatora i 30 volontera (osnovnoškolaca i srednjoškolaca).

Sadržaji su za djecu besplatni, a završetak događanja predviđen je u 15 sati. (zg-m)