Radionice izrade hranilica za ptice

Radionice izrade hranilica za ptice

„Kako bismo pomogli pticama u pronalasku hrane i olakšali im preživljavanje do proljeća, možemo veoma jednostavno i brzo sami izraditi hranilice. No, ne smijemo biti lijeni! Jednom kada počnemo hraniti ptice, trebamo nastaviti nadopunjavati hranilice redovito, kroz cijelu zimu, jer će ptice veoma brzo steći naviku vraćanja na naše hranilice i oslanjat će se na dostupnost hrane na tom mjestu.“

Zoološki vrt Grada Zagreba ovu subotu i nedjelju organizira kreativnu radionicu izrade hranilica ptica. Radionice započinju u 10 sati i traju do 12 sati, a voditi će ih edukatori ZOO-a, koji će polaznike podučavati i o pravilnom hranjenju ptica tijekom zime.

„Kako bismo pomogli pticama u pronalasku hrane i olakšali im preživljavanje do proljeća, možemo veoma jednostavno i brzo sami izraditi hranilice. No, ne smijemo biti lijeni! Jednom kada počnemo hraniti ptice, trebamo nastaviti nadopunjavati hranilice redovito, kroz cijelu zimu, jer će ptice veoma brzo steći naviku vraćanja na naše hranilice i oslanjat će se na dostupnost hrane na tom mjestu. Bilo bi veoma neodgovorno od nas kada bismo im nakon nekog vremena, a posebno kada zapadne snijeg, uskratili hranu i jednostavno ih napustili“, navode u Zoološkom vrtu Grada Zagreba.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni