Radionica za djecu “Lutkoljupci”

Radionica za djecu “Lutkoljupci”

U Centru za kulturu i informacije Maksimir kreće nova radionica namijenjena djeci od 7 do 12 godina pod nazivom “Lutkoljupci” – izrada i animacija ručnih lutaka.

Polaznici radionice upoznat će se s medijem lutkarstva, vrstama lutaka i lutkarskim tehnikama. Razvijat će vještinu animacije lutaka, dinamiku i ritam, maštu i lutkarsku poetiku te se upoznati sa zakonitostima lutkarskog kazališta.

Naučit će izraditi ručnu lutku zijevalicu te ručnu ginjol lutku kao i osnove animacije lutaka, stvaranje karaktera lutke, osmišljavanje priča s lutkama (etida), igru s lutkama u paru i u grupi, improvizacije s lutkom. Razvit će i utkarski načina razmišljanja u kreiranja lutkarske predstave, navode u CKIM-u.

Radit će se i na zadane teme i motive, na interakciji s drugima, timskom radu i upoznavanju s lutkarstvom kao medijem te vrstom scenske umjetnosti. Na kraju ciklusa bit će predstavljen rad radionice malom predstavom čija će tema biti prilagođena polaznicima i izaći će iz improvizacija i njihovih interesa.

Radionica se održava jednom tjedno u trajanju od 2 sata u 8 termina, a uključene su kratke pauze tijekom listopada i studenog, srijedom od 19:00 do 21:00 sat. Cijena je 500 HRK / 66,36 EUR po polazniku za cijeli ciklus.

Voditeljica radionice je diplomirana glumica i lutkarica Mirna Ostrošić.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na kontakt: bolancadijana@gmail.com (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni