Radionica za djecu – buduće liječnike

Radionica za djecu – buduće liječnike

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Petak, 2. 2.

Panorama: Suvremeni švedski film

Kino Tuškanac je u suradnji sa Veleposlanstvom Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj izabralo pet naslova koji će u veljači biti premijerno prikazani zagrebačkoj publici u programu pod nazivom Panorama: Suvremeni švedski film. Ciklus započinje u petak, 2. veljače premijerom dokumentarnog filma o izbjegličkoj krizi na sirijsko-iračkoj granici pod nazivom Djevojčica koja mi je spasila život (2016.), a uoči projekcije publici će se riječima dobrodošlice obratiti veleposlanik kraljevine Švedske, Njegova Ekscelencija, gospodin Lars Schmidt. U nastavku ciklusa slijede ljubavna drama Ozbiljna igra Pernille August (2016.), kriminalistička drama Skitnice Petera Grönlunda (2015,), dokumentarno-poetski film Refleksije Sare Broos (2016), te film ceste Vruće ljeto Andreasa Öhmana (2015.).

Petak, 2. 2. u 19 sati (premijera, ulaz SAMO uz pozivnice!) / Četvrtak, 8. 2. u 19 sati (ulaznica 10 kuna, za članove FP besplatna)

Subota, 3. 2.

10:00

Radionica “Tehnika i zdravlje” u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

U subotu 3. veljače 2018. s početkom u 10 sati održava se radionica Tehnika i zdravlje u Tehničkom muzeju Nikola Tesla. Ukoliko sanjate biti doktori/ce kad odrastete ili se volite igrati doktora/ce, uključite se u zanimljivu radionicu uz izložbu Tehnika i zdravlje. U njoj sudjeluje prava doktorica koja će pokazati što se sve krije u doktorskoj torbi, čemu služe i kako se koriste različiti medicinski instrumenti. Posjetitelji će zaigrati igru u kojoj će preuzeti ulogu doktora te na osnovu simptoma i uz pomoć medicinskih instrumenata otkrivati dijagnoze i propisivati liječenje.

U radionicu je uključeno razgledavanje izložbe Tehnika i zdravlje. Radionica je namijenjena djeci u dobi od 6-10 godina te je ulaz na radionicu besplatan.

Nedjelja, 4. 2.

3. zimsko planinarenje Šestine – Medvegrad – PD Risnjak

Planinarenje za članove Force i prijatelje kluba. Nakon dva izleta u proljetnim vremenskim uvjetima, ovaj bi trebao biti u pravom zimskom ambijentu.

Okupljanje je od 8:15-8:30 sati u Šestinama, na parkingu kod groblja.

Planirana ruta je planinarskim stazama 11 i 12 preko Medvedgrada do PD Risnjak gdje će se napraviti pauza od cca 45min. Povratak istim putem nazad. Do mjesta okupljanja vozi autobusna linija 102 Britanski trg – Mihaljevac.

 

MARIJA BISTRICA

Subota, 3. 2.

17:00

Tradicionalni dječji koncert „Mali, srednji, srednji,.. veliki

Kulturno umjetničko društvo „Lovro Ježek“ Marija Bistrica u subotu 03. veljače 2018. u Domu kulture Marija Bistrica s početkom u 17:00 sati organizira tradicionalni dječji koncert „Mali, srednji, srednji,.. veliki“.

 

VELIKA GORICA

Subota, 3. 2.

11:00

Oko gradskog parka potrči i za ključevima grada u cilj utrči!

S dvije tri krafne u trbuhu i ti možeš stići do cilja najluđe turopoljske trke- Turopoljske fašničke trke koju organiziraju Turistička zajednica Grada Velike Gorice i Maraton klub VG. Trči se 600 metara za ključevima grada, a jedini uvijet je- maska.

Start je u subotu, 3. veljače u 11 sati u Parku Franje Lučića. Trka i ove godine ima humanitarnu notu pa su organizaori pripremili paket sportske opreme za Judo klub osoba s invaliditetom Fuji.

Prijave traju na mrežnoj stranici Maraton kluba, a prijaviti se možete i na sam dan utrke kod Turističkog informativnog centra na Trgu kralja Tomislava 2. (zg-magazin)