Radionica rekonstrukcije prvog hrvatskog igranog filma “Brcko u Zagrebu”

Radionica rekonstrukcije prvog hrvatskog igranog filma “Brcko u Zagrebu”

Kultni film je navodno izgubljen, a ostale su sačuvane samo neke fotografije iz filma i novinski tekstovi iz tog vremena

Kinoklub Zagreb poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu rekonstrukcije (remake) prvog hrvatskog igranog filma ‘Brcko u Zagrebu’ koja će se održati od 25. siječnja do 25. ožujka 2016. godine. Rok prijave scenarija je 18. siječnja 2016.

28. kolovoza 1917. u kinu ‘Metropol’ prvi put se prikazao prvi hrvatski igrani film ‘Brcko u Zagrebu’. Riječ je o kratkometražnoj komediji koja govori o Brcku koji iz male sredine dolazi u grad Zagreb u potrazi za galantnom avanturom. Film je navodno izgubljen, a ostale su sačuvane samo neke fotografije iz filma i novinski tekstovi iz tog vremena.

Napredna radionica rekonstrukcije filma ‘Brcko u Zagrebu’ u organizaciji Kinokluba Zagreb putem raspisanog natječaja za scenarij za kratki igrani film poziva sve scenariste, scenariste-redatelje, kao i scenarističko-redateljske timove da se prijave sa scenarijima za kratki film napisan prema parametrima filma ‘Brcko u Zagrebu’ (trajanje, tema, žanr).

Cilj posebne radionice rekonstrukcije igranog filma ‘Brcko u Zagrebu’ je pretprodukcijska priprema najboljih scenarističkih uradaka radionice kako bi se po njima mogao snimiti cjelovečernji omnibus koji će kao hommage izgubljenom filmu 28.kolovoza 2017. (u sklopu posebnog programa festivala PSSST, te tribina i diskusija uz podršku HFS-a i kina Europa) biti premijerno prikazan i obilježiti 100 godina hrvatskog igranog filma.

S izabranim scenarijima i redateljskim koncepcijama s kompletnom projektnom dokumentacijom za produkciju filmova Kinoklub Zagreb će pristupiti natječajima za financiranje filmske produkcije za 2017. godinu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni