Radionica posvećena tramvaju M 24

Radionica posvećena tramvaju M 24

Od pera do podmornice naziv je vodiča za mlade posjetitelje kroz stalni postav Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Tema svake od radionice je pojedini muzejski predmet predstavljen u vodiču. Cilj ovih radionica je upoznavanje javnosti sa stalnim postavom muzeja.

Tema radionice »Tramvaj«, u nedjelju, 7. 6. 2020., je tramvaj M 24 iz 1924. godine.

Tramvaj M 24 je proizveden u pogonima ZET-a u Savskoj cesti 18, na mjestu gdje je danas Tehnički muzej i gdje je nekada bila tramvajska remiza. Konstruirao ga je ing. Dragutin Mandl. Tramvaj je vozio ulicama Zagreba od 1924 do 1975. godine, nakon čega je u vlasništvu Muzeja.

Zahvaljujući ZET-u tramvaj je 1991. godine restauriran i nedjeljom prometuje ulicama Zagreba u jednosatnoj vožnji. U ožujku 2020. kao jedna od mjera suzbijanja COVID-19 pandemije, uz obustavljanje rada muzeja, privremeno je obustavljena i vožnja tramvajem. No posjetitelji Muzeja će vrlo skoro opet moći u tu, posebno u toplijim mjesecima, ugodnu vožnju.

Model tramvaja s radionice sudionici će moći ponijeti sa sobom, a radionica je namijenjena svim uzrastima.

Doći i ostati (pop-in) može se po želji unutar dva sata trajanja radionice, od 10 do 12 sati. Prijava nije potrebna. Radionice su besplatne uz kupljenu ulaznicu za stalni postav Muzeja, u iznosu od 20 kuna (za djecu do 7 godina starosti posjet zbirkama je besplatan).

Voditelj programa: Katarina Ivanišin-Kardum, viši kustos pedagog. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni