Radionica “Pazi, auto!” u Tehničkom muzeju

Radionica “Pazi, auto!” u Tehničkom muzeju

U Tehničkom muzeju »Nikola Tesla« u subotu 19. svibnja se nastavlja ciklus radionica Veliki izumi za male ljude. Ovaj put riječ je o radionici Pazi, auto! koja će biti održana od 10 do 11.30 sati.

Možete li zamisliti život bez omiljenog vozila na četiri kotača? Teško, zar ne? Ipak, prošlo je tek nešto više od stoljeća otkako se grof Marko Bombelles prvi provozao tada još prašnjavim i neasfaltiranim ulicama Zagreba. Ubrzo je automobil postao ne samo najpopularnije sredstvo za savladavanje udaljenosti, već i statusni simbol.

Ove subote djeca će se »provozati« bogatom zbirkom automobila Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Saznat će kakvi su se automobili vozili u prošlosti, ali i kakvi će se najvjerojatnije voziti u budućnosti, koliko su bili brzi i na koji su se način pokretali prvi automobili, što se sve krije ispod automobilske »haube« te zašto danas ne možemo zamisliti život bez automobila.

U tome će pomoći iskusni vozač Silvio Mumelaš.

Za kraj ih očekuje i utrka autićima na zrak koje će sami sastaviti!

Voditelji: Silvio Mumelaš, Kosjenka Laszlo Klemar

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 10 godina. Obavezno je sudjelovanje punoljetne osobe u pratnji djeteta.

Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav (20 kuna) i dodatno se ne naplaćuje. Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj: 01/ 4881-643 najkasnije do petka 18.5.2018. u 16 sati. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni