Radionica kreativnog pisanja u Jastrebarskom

Radionica kreativnog pisanja u Jastrebarskom

U Jastrebarskom će se u petak, 16. listopada 2020. od 12 do 15 sati u Domu kulture (kazalište/kino) održati radionica kreativnog pisanja za djecu i mlade od 9 do 17 godina.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz prethodnu prijavu na mail: kreativni.studio.zvrk@gmail.com ili porukom na whatsapp (091 7229 167).

Kreativni studio Zvrk je u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kazalištem Škrabe ove godine održao uspješnu radionicu kreativnog pisanja u Osnovnoj školi Klinča Sela početkom ožujka te dvije online radionice kreativnog pisanja na kojima su sudjelovala djeca i mladi iz mnogih dijelova Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Radionice kreativnog pisanja vodi prof. Klementina Škrabe, a o kvaliteti nastalih radova odlučuje stručno povjerenstvo koje čine književnica i pjesnikinja prof. Sonja Zubović, autorica knjige Liječnici jaskanskog kraja” i članica Čitalačkog kluba žena “Večera uz knjigu” dr. Dunja Čop te književnik i dramatičar, prof. Nino Škrabe. Najbolja djela nastala na ovogodišnjim radionicama pisanja bit će krajem godine objavljena u knjizi, a planirano je i druženje svih mladih spisatelja u Jastrebarskom na predstavljanju knjige.

Radionice kreativnog pisanja održavaju se u sklopu programa “Vrelo zavičaja” koji se provodi od 2018. Cilj programa je poticanje čitanja i pisanja kod djece i mladih, a program su do sada pomogli Ministarstvo kulture, Društvo hrvatskih književnika, Zagrebačka županija, Grad Jastrebarsko i Općina Klinča Sela.

Djeca i mladi vole dobre priče i vole smišljati vlastite, a sadašnja situacija više nego ikad pokazuje nam da pisanjem, čitanjem i pripovijedanjem možemo putovati kroz vrijeme i prostore kad god poželimo, i to iz topline vlastitog doma.

Broj prijava na ovu radionicu kreativnog pisanja je ograničen, a organizatori napominju da će se tijekom njezinog održavanja provoditi sve trenutno važeće epidemiološke mjere.

Posjetite Male knjižnice

U Malim besplatnim knjižnicama u Jastrebarskom i Klinča Selima od prošloga tjedna modu se pronaći nove knjige koje su donirane u povodu Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica i Hrvatskog mjeseca knjige. Knjige je doniralo Ministarstvo kulture, koje uz Društvo hrvatskih književnika, Zagrebačku županiju, Grad Jastrebarsko i Općinu Klinča Sela pomaže program “Vrelo zavičaja” u sklopu kojeg su knjižnice postavljene.

Male besplatne knjižnice nalaze se kraj osnovnih škola u Jastrebarskom i Klinča Selima, ali iz njih mogu uzeti knjigu (ili donijeti neku svoju koju žele podijeliti s drugima) svi ljudi dobre volje željni uzbudljivih knjiga i kvalitetnog štiva.

U Jastrebarskom će se do kraja godine postaviti još jedna Mala besplatna knjižnica, a i nju će izraditi Goran Ringel, autor stranice “Jastrebarsko Stare Slike”. 

(K. Š.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni