Radi se na aplikaciji koja će objedinjavati sve vrste prijevoza u Zagrebu

Radi se na aplikaciji koja će objedinjavati sve vrste prijevoza u Zagrebu

Tehnička rješenja SocialCara testirat će se na 10 europskih gradova među kojima je i Zagreb

Grad Zagreb, kojeg zastupa Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, sudjeluje od lipnja 2016. godine u EU projektu SocialCar (lipanj, 2015 – lipanj, 2018). Konzorcij projekta uključuje 26 europskih partnera iz 13 zemalja, ITS inženjere, stručnjake iz područja društvenih i ekonomskih znanosti, prometne inženjere i javne uprave iz Italije, Grčke, Ujedinjenog Kraljevstva, Luksemburga, Poljske, Švicarske, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Nizozemske, Mađarske, Španjolske i Belgije. Tehnička rješenja SocialCara testirat će se na 10 europskih gradova, partnera u projektu: Brescia, Edinburgh, Ljubljana, Skopje, Torino, Brussels, Regija Lacij, Luxembourgh, Kanton Ticino i Zagreb.

Projekt je sufinanciran iz EU programa HORIZON 2020, a ima za cilj izraditi aplikaciju koja bi objedinjavala sve davatelje usluga prijevoza u Gradu Zagrebu (autobus, tramvaj, vlak, taksi uslugu, sustav javnih bicikala, sustav iznajmljivanja automobila), a s naglaskom na dijeljenje automobilskog prijevoza.

Kao vrlo značajan i obavezan dio projektnog programa Ured organizira prvi zajednički sastanak lokalnih partnera na kojem će, uz domaće, sudjelovati i inozemni gost – uvaženi predstavnik na projektu SocialCar zadužen za diseminaciju/promociju projektnih aktivnosti.

Seminar počinje danas u prostoru ZgForuma, nakon čega je predviđen uvod u radionicu, predstavljanje lokalnih partnera i diskusija. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni